Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Stort intresse för Idols premiär 2015

Fler tittare väljer nu att titta på succéprogrammet Idol när det var premiär för sista säsongen med Laila, Anders och Alexander.

- Vi är otroligt nöjda med starten av Idol. Andelen är makalöst bra på hela 40,7 procent och det känns fantastiskt att tittarna bänkade sig trots det vackra vädret. Det var även ett oerhört engagemang i sociala medier, vi hade flera klipp med en räckvidd på över 1 miljon och vi trendade på Twitter med #IdolSE, säger Clara Ytterborn.

Andelen i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år för gårdagens premiär av Idol var hela 40,7 procent, vilket är en högre andel än fjolårets säsongsstart. Det motsvarar 920 000 tittare och en rating på 10 procent.

Idol var desstuom oerhört stark i de yngre målgrupperna med ett andelstal i A15-44 på 51,2 procent och ett andelstal i kvinnor 15-44 år på 65,2 procent.

Under premiärkvällen engagerade även Idol mer än vanligt i sociala medier och flera inlägg hade en räckvidd på över en miljon. Idolinnehåll fortsätter också att engagera digitalt och genererade i går flera hundra tusen strömstarter.

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.