Extern länk
Början på sidans innehåll

Heja Sverige

Heja Sverige

Heja Sverige en dokumentärserie om idrottens viktiga funktion och vänskap

Under våren har de tränat stenhårt inför Special Olympics World Summer Games i Los Angeles sommaren 2015. Nu kommer tittarna få följa med på hela resan med den svenska truppen från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Heja Sverige startar måndagen den 7 september klockan 21.00 i TV4.

Här följer man deltagare i den svenska truppen till Special Olympics från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Bland de tävlande finns omtänksamma Daniel som kämpar för att ta brunt bälte i judo och Elin som tävlar i kula och spjut och hoppas på att få träffa USA:s president. De tävlande är:

Daniel Anglén som tränar judo i Tyresö Judo till vardags. Daniel tränar hårt för att lyckas ta brunt bälte i judo.

Thomas Hamlet från Mölndal har svart bälte i judo.

Emra Bylbyl bor i Rimbo i Roslagen. Han tränar i Roslagen SOL där man sysslar allt från fotboll till friidrott och handboll. Nu ska han satsa på att tävla i fotboll.

Keith Segerblad spelar på backposition i samma lag som Emra.

Elin Valborg bor i Rimbo i Roslagen och är även hon aktiv i föreningen Roslagen Sol och ska tävla i friidrott i grenarna kula och spjut.

Ricky Landgraff spelar handboll i Skuru IK där han är lagkapten. Han spelar också i division 3 i Skogås.

Jesper Eriksson Nylund spelar också handboll i Skuru IK.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning. Det finns verksamhet i 170 länder och inkluderar nästan 4 miljoner idrottsmän och kvinnor med funktionshinder. Vartannat år anordnas tävlingar där idrottare från världens alla hörn möts för att göra upp om de åtråvärda guldmedaljerna. På plats i Los Angeles i år var 61 deltagare i den svenska truppen som tävlade i 8 idrottsgrenar.

Heja Sverige är en svensk dokumentärserie från 2015. Det här är den första säsongen som sänds i sex delar. Heja Sverige startar måndagen den 7 september klockan 21.00 i TV4.