Extern länk
Början på sidans innehåll

Heja Sverige

Heja Sverige

Deltagarna i Heja Sverige

I Heja Sverige får vi följa med deltagare i den svenska truppen till Special Olympics från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Lär känna dem lite bättre här.

Daniel Anglén
Daniel är 21 år, bor i Tyresö och tränar judo i IK Södra Judo till vardags. Han har just tagit studenten, ska flytta hemifrån i höst och ge sig ut i arbetslivet. Daniel tränar hårt för att lyckas ta brunt bälte i judo. Han har många vänner och brukar bland annat ge sig ut på buss-safari med bästa kompisen Mats. Han är en väldigt social person och drömmer om att träffa en tjej.

Thomas Hamlet 
Thomas är 39 år och kommer från Mölndal. Inför Special Olympics träffar han Daniel på ett läger och de två blir goda vänner. Thomas är ”Mr Miyagi” för Daniel, och kan med sitt svarta bälte i judo stötta och hjälpa Daniel när han kämpar för att få brunt bälte.

Emra Bylbyli 
Emra är 30 år och bor i egen lägenhet i ett gruppboende i Rimbo. Han jobbar på Willys i Norrtälje. Han tränar i Roslagen SOL (Special Olympics) där man tränar fotboll, friidrott, innebandy, handboll och floorhockey. Tidigare har Emra vunnit massvis med medaljer i friidrott, men nu ska han delta som forward i fotbollslaget, och han är lagets stora stjärna. Han kämpar för att gå ner i vikt så att han ska orka springa mera, men det är svårt att hålla sig borta från pizza och hamburgare.

Keith Segerblad
Keith spelar på backposition i samma lag som Emra. Han jobbar på en firma som heter Lättviktsmotor. Han tycker att Emra behöver gå ner i vikt för att bli en bättre fotbollsspelare, och vakar över både maten och träningen.

Elin Valborg
Elin bor i Rimbo utanför Norrtälje. Hon är 23 år, och är även hon aktiv i föreningen Roslagens SOL. Elin ska tävla i friidrott, i grenarna kula och spjut. Hon vill göra något stort för sitt land, och hoppas givetvis på att få träffa Presidenten och komma hem med guldmedalj.

Ricky Landgraff 
Ricky är 24 år och spelar handboll i Skuru IK, där han är lagkapten. Han spelar också i division 3 Skogås. Ricky har både körkort och jägarexamen och jobbar med att montera flaggstänger.

Jesper Eriksson Nylund
Jesper spelar också handboll i Skuru IK. Han har Downs syndrom och älskar Disney-filmer, Melodifestivalen och dataspel. Jesper är bästa kompis med Ricky, som hjälper honom mycket i vardagen. De träffades på ett vattenskidläger för fyra år sen. Tillsammans är de även tränare för yngre barn som har Downs syndrom.

Thomas Andersson
Thomas från Skövde är äldst i Special Olympics-truppen med sina 53 år. Han ska tävla i bowling och han är sponsrad av den lokala bowlinghallen så han kan komma och gå som han vill. Som barn var han mobbad på grund av sin funktionsnedsättning, och förstod att han var bra på att springa när han försökte komma undan sina mobbare. För Thomas är det en höjdpunkt i livet att få delta i Special Olympics. Det enda han är nervös för är hur han ska göra sig förstådd, för han har aldrig lärt sig engelska.