Hösten 2015 i TV4

Hösten i TV4 kommer du att kunna njuta av gamla favoriter som återvänder till rutan och nya tillskott som gör entré både i kanalerna och på TV4 Play.

BROTTSPLATS SVERIGE Ett helt nytt direktsänt kriminalmagasin i TV4 under ledning av Kristallen-belönade journalisten och programledaren Hasse Aro kommer att varje vecka ge tittarna möjligheten att i direktsändning, med hjälp av programmets utredare, lösa ouppklarade brott. Brottsplats Sverige startar den 24 september 21:00 och sänds i TV4.

SOLSIDAN Saltsjöbadens finest är tillbaka i höst när Solsidans nya säsong sköljer sin humoristiska aura över TV4. Solsidan är TV4:s mest framgångsrika komediserie och har vunnit tv-priset Kristallen flera gånger för bästa humorserie och årets bästa program. Läs mer om inspelningen samt se klipp från tidigare säsonger

HEJA SVERIGE Åtta stjärnidrottare med funktionsnedsättningar har valts ut för att delta i Special Olympics i Los Angeles. I höst följer programmet Heja Sverige hela deras resa från förberedelserna till den stora tävlingsdagen. Det blir en inspirerande och livsbejakande serie med rörande historier samt massor av humor och glädje. Heja Sverige startar den 7 september kl 21:00 och sänds i TV4.

MITT LIV SOM VALP Åtta valpar och deras nyblivna hussar och mattar kommer att mötas i en helt ny programserie i TV4. Valparna är av olika raser och i skilda stadier av valplivet och den första tiden med valpen förändras livet rejält. Till familjernas hjälp finns hundcoachen Fredrik Steen som kommer stötta och ge råd kring hur de bäst hanterar de utmaningar som kan uppstå. Mitt liv som valp startar den 10 september kl 20:00 och sänds i Sjuan

SÅ MYCKET BÄTTRE Omtyckt, kritikerrosat och numera en institution i svenskt underhållning - i höst är Så mycket bättre tillbaka för en sjätte säsong. Förutom att tolka varandras låtar får de medverkande artisterna en dag där de bestämmer vad de ska göra.

HELA SVERIGE BAKAR JUNIOR Sveriges bästa bagare ska nu utses i juniorklassen när nio strycken unga baktalanger möts i Hela Sverige bakar junior.

MODUS TV4:s nya kriminalserie kretsar kring kriminalpsykologen Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman). Serien tar fart när hennes dotter blir vittne till ett mord och hon dras i samma veva själv in i en utredning av ett antal brutala våldsdåd. Vik upptäcker snart kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk och en ursinnig jakt på gärningsmannen tar sin början. Modus startar den 23 september kl 21:00 och sänds i TV4.

BACHELOR - NÄR LEKEN BLEV ALLVAR I detta dejtingprogram handlar det om att få den där sista pusselbiten att äntligen falla på plats. Singelkillen Pär får chansen att dejta tjugofem singelkvinnor i fantastiska miljöer på en romantisk ö med sol, värme och massor av kärlek. Läs mer om Pär

UNGA FÖRÄLDRAR En svensk dokumentärserie som ställer frågan hur det är att bilda familj som tonåring. Serien följer fem unga par som nyligen blivit föräldrar med allt vad det innebär kring blöjbyten, sjukhusbesök och livsavgörande beslut. Säsong 1 startar den 7 september kl 20:00 i Sjuan innan säsong 2 går igång på TV4 Play

BONDE SÖKER FRU I höst blir det jubileum när den tionde säsongen av Bonde söker fru drar igång. Återigen har Linda Lindorff hittat åtta stycken kärlekstörstande bönder från hela landet. Av de åtta som presenteras under våren kommer fyra bli de bönder vars historier mynnar ut i höstens säsong. Alla längtar de efter att finna den stora kärleken - i höst kan längtan bli besvarad. Bonde söker fru startar den 23 september kl 20:00 och sänds i TV4

IDOL I musiktävlingen Idol letar juryn bestående av Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bard efter Sveriges nästa superstjärna bland tusentals sökande. Programledare är Pär Lernström. Idols fredagsfinaler startar den 25 september kl 20:00 och sänds i TV4

FELIX STÖR EN INGENJÖR Felix Herngren besöker svenska framgångsrika ingenjörer i utlandet och får följa med dem till jobbet. Han får testa spännande och innovativa tekniska konstruktioner och får en inblick i hur det är att jobba och bo utomlands. Se de två första säongerna här

MORDEN I SANDHAMN Dramaserien som blivit en svensk favorit och är baserad på Viveca Stens mordspäckade böcker om stockholmsskärgårdens sommarpärla Sandhamn. Här kan du se tidigare säsonger

KOCKARNAS KAMP I höst är Kockarnas kamp tillbaka för fjärde säsongen med ett nytt gäng tävlingslystna kockar som ska kämpa i yrkesskicklighet. Likt tidigare säsonger är det Pär Lernström som håller i taktpinnen. Kockarnas kamp startar den 21 september kl 20:00 och sänds i TV4. Läs mer om programmet och kockarna här

SAMHÄLLSJUDO TV4 Play:s nya satsning Samhällsjudo är skapat av multikonstnärerna Frej Larsson och Simon Gärdefors. I Samhällsjudo tar de upp olika frågor där myndigheter, företag, politiker eller andra bär ansvar, belyser problematiken och sätter dit dem. Det är en spark uppåt, men med glimten i ögat. Ett nytt, ungt och ibland kontroversiellt program som ser dagens ljus i höst.

HELA SVERIGE BAKAR En brandman, en sångerska och en plattsättare. Det är några av de tolv hängivna hobbybakarna som gör upp om chansen att ge ut sin egen bakbok och den ärofyllda titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Hela Sverige bakar startar den 10 september kl 21:00 och sänds i Sjuan

DET OKÄNDA Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Medverkande medier är bland andra Lena Ranehag, Pierre Hesselbrandt och Birkan Tore. I år gör även Regina Lund debut som medium. Det okända sänds på måndagar kl 21:00 i Sjuan. Här kan du se programmet i TV4 Play

FANTASTISKA FYND I Sjuans nya realityserie Fantastiska fynd ger antikvitetshandlare och experter en inblick i sin outtröttliga jakt på fynd och intressanta föremål. Fantastiska fynd startar den 9 september 20:00 i Sjuan

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.

Våra programledare utsatta för falska annonser

Problemet med falska annonser och artiklar på nätet, där våra kända programledare och nyhetsankare utnyttjas, har ökat kraftigt den senaste tiden. Annonserna handlar för närvarande ofta om skönhetsprodukter och annat hälsorelaterat.