Modus

PREMIÄR 7/3 I TV4. När Modus andra säsongen tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon. 7/3 klockan 21.00 börjar säsong 2 på TV4.

PREMIÄR 7/3 I TV4. När Modus andra säsongen tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon. 7/3 klockan 21.00 börjar säsong 2 på TV4.

Modus – årets hetaste svenska serie

Modus är en ny spännande svensk thriller i åtta delar om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. Det är en berättelse om kärlek – och hat, och om dödlig, helig vrede.

kriminalpsykologen Inger Johanne Vik som precis flyttat hem till Sverige efter ha jobbat som “profiler” på FBI. Väl tillbaka blir hennes autistiska dotter Stina vittne till ett mord och tillsammans med kriminalkommissarie Ingvar Nymann tar Inger Johanne upp jakten på vad som verkar vara en iskall mördare med ett uppdrag

Det är en nervkittlande samtidsskildring med ett välspunnet nät av intressanta karaktärer och gripande livsöden. Modus är skriven av det trefaldigt Emmy-vinnande manusparet Mai Brostrøm och Peter Thorsboe (Mordkommissionen, Örnen, Livvakterna, The Team), och är fritt baserad på succéförfattaren Anne Holts böcker om Inger Johanne Vik.

Idén till tv-serien, att skapa en hel säsong fritt baserat på en bok, och med stora inslag av resten av bokserien och även nyskrivet material, kommer från Sandra Harms, producent och Josefine Tengblad, dramachef på TV4. Ambitionen har varit att göra en modern serie om det samhälle vi lever i idag med utgångspunkt i vad Anne Holt som författare står för. Öppenhet, tolerans, motsättningar i samhället, kärlek och hat.
För regi står guldbaggebelönade Bron-regissören Lisa Siwe och Arne Dahl/Våra vänners liv-regissören Mani Maserrat. Huvudrollerna spelas av Melinda Kinnaman och Henrik Norlén och i biroller ser vi Marek Oravec, Simon J. Berger, Krister Henriksson, Peter Jöback, Alexandra Rapaport, Cecilia Nilsson, Johan Widerberg, Suzanne Reuter, Ellen Jelinek, Magnus Roosmann, Liv Mjönes, Giovanni Bucchieri, Julia Dufvenius, Annika Hallin, Eva Melander, Simon Norrthon och Anki Lidén.

Premiär på TV4 och TV4 Play onsdag 23 september kl 21.00.

HANDLING

Inger Johanne Vik har tidigare arbetat som profiler/kriminalpsykolog på FBI men precis flyttat tillbaka till Sverige. Hon har beslutat sig för att återvända till den akademiska världen för att få mer tid för sina två döttrar, varav den äldsta dottern Stina har autism.

Väl hemma i Sverige blir Stina vittne till ett mord och på grund av sin diagnos kan hon inte sätta ord på vad hon sett och hur det påverkar henne.

För att skydda sin dotter blir Inger Johanne tvungen att återvända till polisen. Tillsammans med kriminalkommissarie Ingvar Nyman inleder hon jakten på vad som ska visa sig vara en iskall seriemördare med ett uppdrag.

Här kan du läsa mer om Melinda Kinnaman och hennes roll Inger Johanne Vik och Henrik Norlén och hans roll som Ingvar Nyman och en intervju med TV4:s dramachef Josefine Tengblad och producent Sandra Harms. 

Modus är tillbaka i TV4

En av TV4:s största dramasuccéer någonsin är Modus med Melinda Kinnaman och Henrik Norlén i huvudrollerna. När den andra säsongen inleds försvinner den amerikanska presidenten - spelad av Kim Cattrall känd från Sex and the City - under ett besök i Stockholm. Det leder till internationellt, nationellt, politiskt och personliga kaos. Dramathrillern Modus har premiär i TV4 och på TV4 Play onsdagen den 7 mars.

Modus säsong 2 – premiär 2 november på C More

Torsdagen den 2 november är det premiär för dramathrillern Modus andra säsong. Modus är en originalserie från C More och den första säsongen hyllades stort och fick en publik över stora delar av världen.

Så blir Modus andra säsong på C More 2017 – Johan Rabaeus, Paprika Steen och Sigge Eklund ansluter till succéthrillern

Den 2 november är dramathrillern Modus tillbaka med en minst sagt stjärnspäckad säsong. Förutom internationella stjärnor som Kim Cattrall, Greg Wise och Billy Campbell gör bland andra Paprika Steen, Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani och skådespelardebuterande Sigge Eklund huvudrollsinnehavarna Melinda Kinnaman och Henrik Norlén sällskap. Modus andra säsong är en originalserie från C More med exklusiv premiär på streamingtjänsten.

- Det är helt fantastiskt att vi har lyckats få den här makalösa ensemblen! Det är mycket tack vare att den första säsongen blivit en sådan succé, både i Sverige och internationellt. Serien är på många sätt banbrytande och att den spelas in på svensk mark med en cast av den här kalibern gör oss otroligt stolta, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

Stjärntätt i Modus – fler internationella stjärnor dyker upp i andra säsongen

Det är sedan tidigare klart att världsstjärnan Kim Cattrall medverkar i C More och TV4:s thrillerserie Modus andra säsong, i rollen som den amerikanska presidenten – och nu ansluter ytterligare två internationella stjärnor till serien, Greg Wise och Billy Campbell. Greg Wise är en är en brittisk skådespelare med succér som Jane Austen-klassikern Förnuft och känsla och nu allra senast Netflix-serien The Crown i bagaget. Billy Campbell har medverkat i succéer som The Killing och den hyllade miniserien Cardinal. Efter stora streamingsuccéer som Farang och Saknad kommer Modus andra säsong ha sin premiär på C More under hösten.

Exklusiv smygtitt från första inspelningsdagen av Modus andra säsong

Modus har tagit tittare och kritiker både i Sverige och utomlands med storm. Nu är inspelningarna av den andra säsongen i full gång och i höst har serien exklusiv premiär på C More, Sveriges snabbast växande streamingtjänst som fortsätter sin storsatsning på svenskt innehåll.
-Det känns skitbra att vara igång med inspelningen, säger Melinda Kinnaman.

5 anledningar till att se del två av Modus

Har du också redan blivit ett stort Modus-fan? Här är fem anledningar till att man måste titta på andra avsnittet. (Spoiler alert för den som ännu inte sett avsnitt ett).

Kinnaman om blodiga inspelningen

När Melinda Kinnaman tog rollen som kriminalpsykolog Inger Johanne Vik i TV4:s Modus var det många överraskningar som väntade.

Se första teasern för Modus

I höst kommer kriminalthrillern Modus, baserad på Anne Holts berättelser om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman), till TV4. Här kan du se teasern med de första bilderna.

TV4 storsatsar på nordic noir-drama – Modus

Nya kriminalthrillern Modus är baserad på Anne Holts bästsäljare Frukta inte och bakom dramat finns Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och guldbaggebelönade Bron-regissören Lisa Siwe.