Modus

PREMIÄR 7/3 I TV4. När Modus andra säsongen tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon. 7/3 klockan 21.00 börjar säsong 2 på TV4.

PREMIÄR 7/3 I TV4. När Modus andra säsongen tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon. 7/3 klockan 21.00 börjar säsong 2 på TV4.

Norlén om viktraset inför inspelningen: "Gick ner 11 kilo"

Henrik Norlén gymmade ordentligt för rollen som kriminalkommissarien Ingvar Nyman.

Varför tackade du ja till rollen som Ingvar Nyman i Modus?

– Modus är en thriller med väldigt många intressanta karakärer. Jag gick verkligen igång på den värld som byggs upp och jag gillar att historien får ta tid över åtta avsnitt. Man får lära känna karaktärerna på djupet och se hur händelserna påverkar dem. Jag tycker det är respektfullt att man får följa familjerna både innan de drabbas och hur det påverkar dem efteråt. I en film på 90 minuter hinner man inte utveckla det på samma sätt, där kan ett mord till exempel skildras endast med en död kropp.

Läste du Anne Holts böcker som Modus är baserad på inför inspelningen?

– Regissörerna ville faktiskt inte att vi skulle göra det. Manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsbore har skrivit en historia baserad på olika delar från flera böcker i Anne Holts bokserien om Inger Johanne, och man ville undvika att våra tolkningar av karaktärerna skulle färgas av informationen vi skulle fått om vi läst böckerna. Det är Anne Holts värld vi befinner oss i, men Mai och Peter har anpassat den till tv-serieformat och gjort ett enorm skickligt arbete.

Kan du berätta om din karaktär Ingvar?

– Ingvar är frånskild och har förlorat sin dotter två år innan handlingen börjar. Han lider fortfarande av den tragiska förlusten och av skilsmässan och känner sig ensam. För det mesta tar han hand om och umgås med sin pappa. Han kan nog uppfattas som ganska vanlig men det tar lite tid att lära känna honom och sedan ser man att det finns mycket botten när man börjar skrapa på ytan. Jag vill gärna hitta någonting spännande med en roll och i Ingvars fall är det barnlösheten, längtan efter kärlek och hans ensamhet. Det är lite som jag själv faktiskt.

Var du involverad i hur Ingvar utvecklades som karaktär?

– Jag och regissören Lisa Siwe försökte hitta vad som var unikt med honom och pratade om att han till exempel skulle kunna ha alkoholproblem, men det har ju gjorts så många gånger. Vi var också inne på om han skulle kunna vara sexmissbrukare. Sedan kom vi fram till att hans grej skulle vara att äta väldigt mycket, han skulle till exempel ha med sig mackor i bilen. Det kändes som som vi hittat rätt. Sedan ringde plötsligt regissören Lisa Siwe ett par dagar innan jul och sa "jag har tänkt om helt, Ingvar ska vara jättevältränad så nu har vi köpt 40 PT-timmar till dig, hoppas det är ok?!". Så istället för att frossa julmat och dricka öl på golfresan med kompisarna fick jag ägna december och januari åt att träna stenhårt och äta proteiner. Det blev en vit jul kan man säga och polarna på golfresan var nöjda med att ha fått en chaufför. Jag gick ner elva kilo på två månader.

Här kan du läsa mer om Modus.

Modus har premiär på TV4 och TV4 Play onsdag 23 september kl 21.00.

FAKTA: Henrik Norlén

Henrik dröm var från början att jobba på tv-sporten, men av en slump halkade han in på skådespeleriet istället och efter att ha läst för Allan Edwall kom han in på Teaterhögskolan i Stockholm.

Han har sedan dess gjort en stort antal roller inom teater, film och tv. Han har varit verksam på bland annat Dramaten (“Moder Courage”), Uppsala Stadsteater (“Ett dockhem”), Västanå teater (“En Herrgårdssägen”, “Kalevala”), Riksteatern (“Rickard III”) och Kulturhuset Stadsteatern (“Anna Karenina”, “Körsbärsträdgården”).

På film har vi kunnat se Henrik i produktioner som till exempel “Stockholm Östra” (2011), “Hotell” (2013), “Återträffen” (2013) och “Gränsen” (2011). Han har också gjort ett flertal tv-produktioner som exempelvis “En pilgrims död”, “August”, “Skeppsholmen”, “Coachen”, “Det brinner”, “Den fjärde mannen” samt filmerna om “Johan Falk”.

Modus är tillbaka i TV4

En av TV4:s största dramasuccéer någonsin är Modus med Melinda Kinnaman och Henrik Norlén i huvudrollerna. När den andra säsongen inleds försvinner den amerikanska presidenten - spelad av Kim Cattrall känd från Sex and the City - under ett besök i Stockholm. Det leder till internationellt, nationellt, politiskt och personliga kaos. Dramathrillern Modus har premiär i TV4 och på TV4 Play onsdagen den 7 mars.

Modus säsong 2 – premiär 2 november på C More

Torsdagen den 2 november är det premiär för dramathrillern Modus andra säsong. Modus är en originalserie från C More och den första säsongen hyllades stort och fick en publik över stora delar av världen.

Så blir Modus andra säsong på C More 2017 – Johan Rabaeus, Paprika Steen och Sigge Eklund ansluter till succéthrillern

Den 2 november är dramathrillern Modus tillbaka med en minst sagt stjärnspäckad säsong. Förutom internationella stjärnor som Kim Cattrall, Greg Wise och Billy Campbell gör bland andra Paprika Steen, Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani och skådespelardebuterande Sigge Eklund huvudrollsinnehavarna Melinda Kinnaman och Henrik Norlén sällskap. Modus andra säsong är en originalserie från C More med exklusiv premiär på streamingtjänsten.

- Det är helt fantastiskt att vi har lyckats få den här makalösa ensemblen! Det är mycket tack vare att den första säsongen blivit en sådan succé, både i Sverige och internationellt. Serien är på många sätt banbrytande och att den spelas in på svensk mark med en cast av den här kalibern gör oss otroligt stolta, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

Stjärntätt i Modus – fler internationella stjärnor dyker upp i andra säsongen

Det är sedan tidigare klart att världsstjärnan Kim Cattrall medverkar i C More och TV4:s thrillerserie Modus andra säsong, i rollen som den amerikanska presidenten – och nu ansluter ytterligare två internationella stjärnor till serien, Greg Wise och Billy Campbell. Greg Wise är en är en brittisk skådespelare med succér som Jane Austen-klassikern Förnuft och känsla och nu allra senast Netflix-serien The Crown i bagaget. Billy Campbell har medverkat i succéer som The Killing och den hyllade miniserien Cardinal. Efter stora streamingsuccéer som Farang och Saknad kommer Modus andra säsong ha sin premiär på C More under hösten.

Exklusiv smygtitt från första inspelningsdagen av Modus andra säsong

Modus har tagit tittare och kritiker både i Sverige och utomlands med storm. Nu är inspelningarna av den andra säsongen i full gång och i höst har serien exklusiv premiär på C More, Sveriges snabbast växande streamingtjänst som fortsätter sin storsatsning på svenskt innehåll.
-Det känns skitbra att vara igång med inspelningen, säger Melinda Kinnaman.

5 anledningar till att se del två av Modus

Har du också redan blivit ett stort Modus-fan? Här är fem anledningar till att man måste titta på andra avsnittet. (Spoiler alert för den som ännu inte sett avsnitt ett).

Kinnaman om blodiga inspelningen

När Melinda Kinnaman tog rollen som kriminalpsykolog Inger Johanne Vik i TV4:s Modus var det många överraskningar som väntade.

Modus – årets hetaste svenska serie

Modus är en ny spännande svensk thriller i åtta delar om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. Det är en berättelse om kärlek – och hat, och om dödlig, helig vrede.

Se första teasern för Modus

I höst kommer kriminalthrillern Modus, baserad på Anne Holts berättelser om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman), till TV4. Här kan du se teasern med de första bilderna.

TV4 storsatsar på nordic noir-drama – Modus

Nya kriminalthrillern Modus är baserad på Anne Holts bästsäljare Frukta inte och bakom dramat finns Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och guldbaggebelönade Bron-regissören Lisa Siwe.