Modus

PREMIÄR 7/3 I TV4. När Modus andra säsongen tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon. 7/3 klockan 21.00 börjar säsong 2 på TV4.

PREMIÄR 7/3 I TV4. När Modus andra säsongen tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon. 7/3 klockan 21.00 börjar säsong 2 på TV4.

Om nya superprojektet: "Det här är framtiden"

Intervju med producent Sandra Harms och TV4:s dramachef Josefine Tengblad.

Det har gått 9 år sedan “Labyrint”, TV4:s senaste storastsning på en egen drama-serie. Vad är det som gör att TV4 gör den här storsatsningen nu?

Josefine: Det är många som inte tror att TV4 kan göra den här typen av stora dramasatsningar, eftersom vi inte har gjort det på nio år. Därför känns det ju alldeles fantastiskt att vi har Modus nu, och att som ny dramachef kunna visa att TV4 vill producera även den här typen av innehåll. Egenproducerade serier är det absolut viktigaste. Det är framtiden. Publiken har fått ett annat mönster som ställer högre krav på karaktärer och viljan att lära känna dem, vilket är jätteroligt för oss som skapar.

Hur kom det sig att ni valde Anne Holts böcker om Inger Johanne Vik som förlaga?

Josefine: Jag och Sandra, som också är min fru, var på semester på Gotland och hade lånat ett hus. En dag stod vi och tittade i bokhyllan och hamnade framför Anne Holt. Sandra är ett stort Anne Holts-fan och har läst hennes böcker sedan tonåren sa till mig; ni borde göra något med Anne Holts böcker nu när du jobbar på TV4, och då svarade jag att då borde du producera det. Och på den vägen är det. I berättelserna om Inger Johanne kommer mycket av det som är spännande med Anne Holt och hennes bakgrund fram. Engagemanget, politiken och samtiden. Allt som händer i serien händer här och nu i vår värld.

Hur fick ni loss rättigheterna?

Sandra: Böckerna om Inger Johanne Vik är faktiskt den av Anne Holts bokserier som sålt bäst, men rättigheterna till historierna om hennes andra, och kanske lite mer kända karaktär, Hanne Wilhelmson hade precis sålts till USA när vi började nysta i möjligheterna att göra en tv-serie. Det gjorde att flera amerikanska producenter blev intresserade även av Inger Johanne och började lägga bud på rättigheterna. Det var minst sagt stressigt. Men Anne Holt ville att en av hennes karaktärer skulle stanna i Skandinavien och det visade sig att hon inte hade något emot att det blev en svensk produktion. Så de valde mitt bud framför de amerikanska. Anne är dessutom ett stort fan av Mai och Peter så hon blev väldigt glad när det blev klart att det var de som skulle skriva manus.

Hur gick det till när manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe kom ombord?

Josefine: När det var klart att vi fått rättigheterna började jakten på manusförfattare. Från två olika håll fick vi tips om att Mai och Peter precis avslutat ett projekt och därmed borde vara på gång att leta efter ett nytt. Vi tog kontakt med dem, berättade om vårt projekt och de tyckte det lät spännande och när de läst böckerna tackade de ja. Det här är första gången de adapterar en bok och det är också första gången de jobbar med ett svenskt projekt.

Hur valde ni regissörerna?

Sandra: Anledningen till att jag ville ha just Lisa Siwe och Mani Maserrat att regissera Modus är att de är väldigt duktiga på karaktärer. Karaktärer är mantrat i den här produktionen. Alla som är involverade är det för att de är bra på karaktärer.

Modus har premiär på TV4 och TV4 Play onsdag 23 september kl 21.00.

Modus är tillbaka i TV4

En av TV4:s största dramasuccéer någonsin är Modus med Melinda Kinnaman och Henrik Norlén i huvudrollerna. När den andra säsongen inleds försvinner den amerikanska presidenten - spelad av Kim Cattrall känd från Sex and the City - under ett besök i Stockholm. Det leder till internationellt, nationellt, politiskt och personliga kaos. Dramathrillern Modus har premiär i TV4 och på TV4 Play onsdagen den 7 mars.

Modus säsong 2 – premiär 2 november på C More

Torsdagen den 2 november är det premiär för dramathrillern Modus andra säsong. Modus är en originalserie från C More och den första säsongen hyllades stort och fick en publik över stora delar av världen.

Så blir Modus andra säsong på C More 2017 – Johan Rabaeus, Paprika Steen och Sigge Eklund ansluter till succéthrillern

Den 2 november är dramathrillern Modus tillbaka med en minst sagt stjärnspäckad säsong. Förutom internationella stjärnor som Kim Cattrall, Greg Wise och Billy Campbell gör bland andra Paprika Steen, Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani och skådespelardebuterande Sigge Eklund huvudrollsinnehavarna Melinda Kinnaman och Henrik Norlén sällskap. Modus andra säsong är en originalserie från C More med exklusiv premiär på streamingtjänsten.

- Det är helt fantastiskt att vi har lyckats få den här makalösa ensemblen! Det är mycket tack vare att den första säsongen blivit en sådan succé, både i Sverige och internationellt. Serien är på många sätt banbrytande och att den spelas in på svensk mark med en cast av den här kalibern gör oss otroligt stolta, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

Stjärntätt i Modus – fler internationella stjärnor dyker upp i andra säsongen

Det är sedan tidigare klart att världsstjärnan Kim Cattrall medverkar i C More och TV4:s thrillerserie Modus andra säsong, i rollen som den amerikanska presidenten – och nu ansluter ytterligare två internationella stjärnor till serien, Greg Wise och Billy Campbell. Greg Wise är en är en brittisk skådespelare med succér som Jane Austen-klassikern Förnuft och känsla och nu allra senast Netflix-serien The Crown i bagaget. Billy Campbell har medverkat i succéer som The Killing och den hyllade miniserien Cardinal. Efter stora streamingsuccéer som Farang och Saknad kommer Modus andra säsong ha sin premiär på C More under hösten.

Exklusiv smygtitt från första inspelningsdagen av Modus andra säsong

Modus har tagit tittare och kritiker både i Sverige och utomlands med storm. Nu är inspelningarna av den andra säsongen i full gång och i höst har serien exklusiv premiär på C More, Sveriges snabbast växande streamingtjänst som fortsätter sin storsatsning på svenskt innehåll.
-Det känns skitbra att vara igång med inspelningen, säger Melinda Kinnaman.

5 anledningar till att se del två av Modus

Har du också redan blivit ett stort Modus-fan? Här är fem anledningar till att man måste titta på andra avsnittet. (Spoiler alert för den som ännu inte sett avsnitt ett).

Kinnaman om blodiga inspelningen

När Melinda Kinnaman tog rollen som kriminalpsykolog Inger Johanne Vik i TV4:s Modus var det många överraskningar som väntade.

Modus – årets hetaste svenska serie

Modus är en ny spännande svensk thriller i åtta delar om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. Det är en berättelse om kärlek – och hat, och om dödlig, helig vrede.

Se första teasern för Modus

I höst kommer kriminalthrillern Modus, baserad på Anne Holts berättelser om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman), till TV4. Här kan du se teasern med de första bilderna.

TV4 storsatsar på nordic noir-drama – Modus

Nya kriminalthrillern Modus är baserad på Anne Holts bästsäljare Frukta inte och bakom dramat finns Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och guldbaggebelönade Bron-regissören Lisa Siwe.