TV12 sänder JVM i ishockey

Nu är det klart. TV12 fortsätter sin storsatsning på ishockey och har säkrat TV-rättigheterna till junior-VM och Tre Kronors matcher under de fyra kommande säsongerna tillsammans med SVT.

- Tillskottet av publikmagneter som junior-VM och Tre Kronor till TV12 gör att vi hoppas att ännu fler tittare ska upptäcka Sveriges snabbast växande TV-kanal och vårt breda utbud av högklassig humor, film och sport, säger Hans Pekkari, kanalchef TV12.

En glad nyhet för alla sportälskare är att det blir ännu mer högklassig sport i TV12. Efter ett magiskt fotbollsår där TV12 som stod som avsändare när både det svenska U21-landslaget och F19-landslaget gick och tog EM-guld, är det återigen dags för TV12 att ta på sig mästerskapskostymen. Nu är det klart att TV4-Gruppen och SVT kommer att dela på junior-VM och samtliga matcher från Tre Kronor de fyra närmaste säsongerna.

Redan 26 december drar junior-VM igång i Helsingfors som TV12 och SVT sänder tillsammans. Kanalerna kommer att sända två gruppspelsmatcher vardera och delar på slutspelet. Uppdelningen gäller för de fyra kommande JVM-turneringarna.

TV12 börjar med att sända Tre Kronors matcher från Euro Hockey Tour den kommande säsongen.

Så här sänder TV12 Euro Hockey Tour:

5 november: Sverige-Tjeckien

17 december: Tjeckien-Sverige

11 februari: Sverige-Finland

13 februari: Sverige-Finland

Därtill kommer TV12 att sända Tre Kronors samtliga landskamper under april månad 2016 inför vårens ishockey-VM i Ryssland.

För mer information:
Kontakta Pressansvarig TV4 Sport, Martin Nersing, martin.nersing@tv4.se , 0768-98 85 38

Propulsion fråntas samtliga svenska segrar

Svensk Travsport meddelade idag beslutet efter att en utredning visat att stjärnhästen är nerv-snittad - vilket är förbjudet i Sverige. Stallet som äger hästen - Stall Zet - ska också betala tillbaka över 26 miljoner kronor i pris-pengar.

Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.

Djurgården vann toppmötet

Djurgården besegrade Häcken med 2-0 på bortaplan i den allsvenska toppstriden.

Timrå körde över Södertälje

I Hockeyallsvenskan tog Timrå femte raka segern på onsdagskvällen när Södertälje besegrades på bortaplan. Och detta utan poängkungen Jonathan Dahlén.

Nya skidskyttemedaljer till Sverige

Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och alla hans resultat mellan 2010 och 2014 stryks. Den fyraåriga retroaktiva domen innebär att Sverige tilldelas två nya mästerskapsmedaljer: OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och VM-brons i stafett i Chanty-Mansijsk 2011.

Zlatan tvåmålsskytt mot Roma

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma. Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Mål av svenskar i Europa

Dejan Kulusevski frälste Juventus med mål hemma mot Verona. Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen när Real Sociedad besegrade Huesca med 4-1.