Pappa åtalas för mord på nioåring

En man i 45-årsåldern åtalas i dag för att ha knivmördat sin nioåriga dotter i familjens hem i Bålsta nordväst om Stockholm den 9 juli. Enligt åtalet högg han dottern i huvudet och bröstkorgen. När mamman försökte att skydda sitt barn knivhöggs också hon, vilket åklagaren rubricerar som grov misshandel.

Den åtalade, som greps kort efter händelsen, förnekar fortfarande brott och säger sig sakna minnesbilder. Orsaken till det ska bland annat vara psykisk sjukdom, enligt mannen.

Även mammans vuxna dotter ska ha knivhuggits, med en matkniv, och den vuxna dotterns pojkvän blev utsatt för försök till misshandel.

Efter gripandet fick mannen psykiatrisk vård vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Sjukhuset bekräftade då att han sökt vård tidigare på dagen och att man planerat en uppföljning med öppenvård.

Se nyhetsinslaget som sändes dagen då mordet inträffat:

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Sveriges "tysta diplomati" ska granskas

Sveriges så kallade tysta diplomati skall granskas av en oberoende kommission efter de uppmärksammade fallen Gui Minhai och Dawit Isaak.

Det rapporterar Sverges radios Ekot.

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4