Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

De Vet Du leder Idol-revanschen i Idol extra

Fredagen den 25 september sänds Idols första fredagsfinal. Samtidigt är det säsongsstart för "Idol extra" som i år leds av Erik Segerstedt och Arantxa Alvarez. Dessutom leder musik- och humorgruppen De Vet Du nyheten "Idol-revanschen" där några sökande som inte fick en guldbiljett coachas till en alternativ karriär.

Tidigare idoldeltagarna Erik Segerstedt och Arantxa Alvarez leder i år Idol extra där de bjuder på intervjuer, eftersnack och analyser. I programmet får journalister, bloggare, jurymedlemmar och idoldeltagare ge sin syn på programmets innehåll. En nyhet i Idol extra är att musik- och humorgruppen De Vet Du får en egen serie i programmet som kallas Revanschen

– Erik och Arantxa kompletterar varandra perfekt och vet precis vad deltagarna går igenom. Dessutom är de underhållare av rang. De Vet Du har verkligen exploderat på Youtube, därför känns det kul och helt rätt att just de ska ta fram en alternativ stjärna, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent för Idol.

De Vet Du kommer att ta sig an några av alla sökande som inte fått en guldbiljett under auditionturnén och som inte har de traditionella idol-kvalitéerna som juryn söker. Dessa oslipade diamanter har trots att de inte övertygat juryn i Idol fått publiken att ta dem till sina hjärtan.

- Det finns så många sköna typer som inte går vidare. Älskvärda karaktärer som kanske inte har sångrösten för att bli Idol-vinnare, men vi älskar dem och ska göra allt vi kan för att de ska få en ny chans! Vi kommer fostra och ge dem en intensivkurs i sång, look, dans och framför allt: att kasta sig ut och våga, säger Johan Gunterberg och Christopher Martland från De Vet Du.

De Vet Du är kända för sina framgångsrika och humoristiska musikvideos som genererat miljontals visningar på Youtube. Deras utmaning i serien är att coacha en av idolaspiranterna till en revansch. I olika moment och tester ska de forma fram en ny talang som får framföra sin nya hit i ett fullsatt Globen.

Idol extra sänds efter det ordinarie programmets slut i TV4 och på TV4 Play. Revanschen kommer att sändas i Idol extra.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.