När och fjärran

Följ med våra några av våra fantastiska kändisar på en resa till sina favoritplatser! Du får uppleva halloweenfirande på Tivoli i Köpenhamn, havsfiske i Portugal, opera i Wien och resa i brottens spår i England.

Följ med våra några av våra fantastiska kändisar på en resa till sina favoritplatser! Du får uppleva halloweenfirande på Tivoli i Köpenhamn, havsfiske i Portugal, opera i Wien och resa i brottens spår i England.

Här är kändisarna som reser i nya När och fjärran

Camilla Läckberg och Simon Sköld åker på kärleksresa till Rio medan Hasse Aro och Thomas Bodström drar på crimetrip till England. Här är kändisarna som är med i nya När och fjärran. Inspelningen drar igång den 26 september.

Det är sju år sedan När & Fjärran senast sändes i TV4. Nu är programmet tillbaka. Den här gången beger sig några av våra mest älskade kompis- och kärlekspar ut i världen för att utforska kända och okända resmål!

Först ut är Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist som ska till Norra Italien för att njuta av dryck och kultur.

- Det ska bli härligt att ta del av Italiens historia. Däremot finns det risk för att det inte blir några fler Nyhetsmorgon då min och Steffos relation kan sättas på hårda prov, säger Jenny Strömstedt.

Steffo Törnquist fyller i:

- Jag ser fram emot att sjunga opera, köra vackra båtar och diskutera den Italienska hållningen till form kontra funktion som Jenny tyvärr har helt fel åsikt om, säger han.

Den folkkära programledarduon åker iväg i slutet av september till Italien. När och fjärran har nypremiär våren 2016 i TV4.

Här är listan på kändisarna som medverkar i programmet:

Camilla Läckberg och Simon Sköld åker till Rio de Janiero för en sista långresa innan deras baby kommer.

Leif Mannerström firar Halloween på Tivoli i Köpenhamn tillsammans med sina två barnbarn Kelly och Leffe! Ett besök på Zoo står också på önskelistan!

The Fooo Conspiracy tar pulsen på Barcelona och hoppas klämma in en gatuspelning på Las Ramblas.

Hasse Aro och Thomas Bodström åker på crimeresa till England. De går i Jack the Rippers fotspår för att sedan resa vidare till kommissarie Barnabys Midsomer.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist åker runt bland vingårdar och pittoreska byar i norra Italien och besöker Romeo och Julias balkong i Verona.

Lars Ohly och Rami Shaaban åker till Portugal för att prova havsfiske och i Lissabon riskerar de livet i 28:ans spårvagn.

Lill-Babs besöker sin dotter Malin på Mallorca och upptäcker en ny sida av den populära ön!

Fyra av våra mest populära Instagram-tjejer Angelica Blick, Janni Delér, Lisa Olsson och Elsa Ekman tar ledigt med en tjejhelg i Berlin. Där upplever de både historia och klubbliv.

Marcus Oscarsson och Ebba Kleberg von Sydow tar pulsen på Washington ett år innan presidentvalet och letar efter heta politiker och smaskigt skvaller i maktens boning.

Birgitta Rasmusson och Rickard Söderberg besöker Wien och får frossa i sina största passioner – bakelser och opera!

Edward Blom provar tillsammans med sin fru Gunilla och babyn Melchior, 6 mån, livet på en all inclusive-anläggning i Mexico samt gör en avstickare till Miami.

Två av vinnarna i Biggest Loser, Simon Kachoa och Hristos Adoniadis reser ihop till paradisön Barbados. Tillsammans har de gått ner 185 kilo och nu ska de lära sig att surfa!

Thereminen - det kusliga instrumentet

Hasse Aro och Thomas Bodström är i Storbritannien och beger sig till de platser där Morden i Midsommer spelas in. Serien använder sig av theremin för ett kusligt ljud i signaturmelodin. men vad är det för instrument?

På Mallorca i Chopins fotspår

När och Fjärran var på Mallorca och gick i Fredric Chopins fotspår. Kompositören spenderade mycket tid på semesterön. Vi grottar ner oss i kompositörens stormiga förhållande med författarinnan George Sands som varade i runt åtta år.

Midsomer; världens farligaste plats

Thomas Bodström och Hasso Aro reser till London för att besöka en av världen farligaste platser, i fictionens värld. Nämligen Midsomer.