Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Programinnehåll torsdag 1 oktober

Malou Efter tio torsdag 1 oktober. Innehåll med reservation för ändringar.

10.00 TEMA: MITT DJUR OCH JAG

"Sofia" hjälpte en misshandlad kvinna att gömma sig undan sin plågoande, mannen hon var gift med. Då vände mannen sin ilska mot "Sofia" istället, knivhögg henne och hotade hennes barn. I dag är "Sofia" trygg igen - tack vare sin trygghetshund.

10.28 AFRICA FASHION WEEK STOCKHOLM

Färgstarka kläder med originella linjer och mönster, sydda med egen teknik. Så beskriver initiativtagaren till Africa Fashion Week Stockholm, Isatou "Aysha" Jones, afrikansk kläddesign. Men allra helst hade hon velat att mode-eventet inte behövde finnas alls...

Årets version av Africa Fashion Week Stockholm har tema kärlek - och öppningsakt är Getty Domein med sin låt Song of love.

10.48 POPULÄRA TIPS FÖR ATT LÄRA SIG LEVA

Susan och Mats Billmark levde livet, sådär som många gör. De slet med eget företag, barn och hus. Så turades de om att gå in i väggen, fysiskt respektive psykiskt. När de tagit sig ut på andra sidan bestämde paret sig för att skriva boken "Lär dig leva: mindre stress - mer närvaro", kanske mest för sin egen skull. I dag har en halv miljon människor läst boken.

11.08 GETTY DOMAIN

Artisten Getty Domain om sin allomfattande kärlek, och hur mycket det behövs i en värld som den här. Getty kom till Sverige 14 år gammal tillsammans med sin pappa.

11.15 ANDRA VÄRLDSKRIGETS BOKTJUVAR

Ett led i nazisternas kamp att försöka kontrollera och ta makten över sina fiender var att stjäla deras ord. Genom biblioteksplundringar och stölder av miljontals böcker skulle polackernas barn bli obildade, och judarnas historia kunna skrivas om. Författaren Anders Rydell berättar om sin jakt på de försvunna böckerna.

11.30 MUSIK: SONG FOR LOVE MED GETTY DOMEIN

11.35 Tack och hej då

Följ oss i sociala medier:

facebook.com/Maloueftertio

twitter.com/Maloueftertio

instagram.com/Maloueftertio

Malous salong som podd: Lyssna i iTunes på www.acast.com/maloueftertio eller på tv4.se/eftertio

Prenumerera också på vår Youtube-kanal: youtube.com/Maloueftertio