Boy Machine

Boy Machine var Sveriges största pojkband på 90-talet, men gick i graven när frontfiguren Mange ville satsa på en solokarriär. Nu, femton år efter splittringen, återförenas de för att ta över världen, men det visar sig vara svårare än väntat.

Boy Machine var Sveriges största pojkband på 90-talet, men gick i graven när frontfiguren Mange ville satsa på en solokarriär. Nu, femton år efter splittringen, återförenas de för att ta över världen, men det visar sig vara svårare än väntat.

Lär känna flickfavoriterna

Det här är killarna i Boy Machine.

MANGE, 40
DÅ: Bandets frontfigur, den snygga och sexiga. Han som alltid stod alltid i centrum. Hans ego växte under storhetstiden till den punkt att han svek de andra i bandet för en solokarriär. (Som misslyckades…)
NU: Afterski-trubadur, "livskonstnär", övervintrad Casanova. Bekräftelsejunkie. Egoistisk, även om han inte fattar det själv. Vill alltid stå i centrum. Kan charma till sig vad och vem som helst — tror han i alla fall.

TORKEL, 40
DÅ: ”Den mystiske killen bakom pianot”, konstnären i bandet, hjärnan bakom låtarna.
NU: En misslyckad bohem och fårbonde, som sökt sig bort från storstadens illusioner för att leva ett rent och naturligt liv. Men dessvärre har han tummen mitt i handen.

Åren ensam med fåren har gjort honom socialt kantig och aningen knäpp. Torkel är fortfarande bitter över Manges svek. Det som hände då får inte hända igen: Ska de göra en återförening så är det på lika villkor, demokratiskt. Torkel är känslig och lynnig. Lättkränkt. Men smeker man hans ego så spinner han som en katt. 

PEDER, 42
DÅ: Den galna och farliga killen i bandet.
NU: Stadgad affärsjurist med fru och barn. Peder är Manges storebrorsa som har lämnat det galna livet bakom sig för trygg karriär som advokat. Han och hans fru Vanja har byggt upp det perfekta livet i sin villa på Lidingö inredd i New-England-stil och med hemmaspa i källaren. De är intresserade av inredning och goda middagar. Peder har kostym och ett korrekt uppförande. Han tror att han har det perfekta livet, tills Mange en dag knackar på dörren och vill återförena bandet. Långsamt börjar hans vilda sida väckas till liv igen.

Men det ären sida som varken Vanja, dottern Jossan eller Peders chef Christel förstår.

JENS, 38
DÅ: Bandets unga, söta ”lillebror”.
NU: En kufig högstadielärare. Jens är ensam och har inga vänner. Han lever i sin pojkrumsaktiga etta till ungskarlslägenhet, och har egentligen aldrig slutat längta efter sina kompisar i Boy Machine. Han har dåligt självförtroende och byggde mycket av sina självbild kring sin söthet, dansförmåga och berömda frisyr. Jens är änslig och konflikträdd.

Stargaze - "Infatuated "

Det är dags för Melodifestivalen och favorittippade Stargaze uppträder med sin låt Infatuated samtidigt som Boy Machine försöker hinna dit.

90-talet är tillbaka!

Håret, kläderna och poseringen. Killarna i Boy Machine visar vad 90-talet präglades av.

Möt killarna i Boy Machine

Boy Machine var Sveriges största pojkband på 90-talet men splittrades när frontfiguren Mange vill satsa på en solokarriär. Nu - 15 år senare ska bandet återförenas.