Extern länk
Början på sidans innehåll

En resa för livet

Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo besöker Rustenburg i Sydafrika. Där deltar de aktivt i SOS Barnbyars viktiga arbete och möter barn som lever i utsatta miljöer. Deras uppgift under resan är att skriva varsin sång utifrån sina upplevelser.Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo b...

Kändisarna som gör "En resa för livet"

En musikproducent, en folkkär artist, en popidol och en riktig soulröst. Andreas Karlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo är artisterna som är klara för en En resa för livet.

Uppdaterad: Publicerad: Foto: TV4

En resa för livet är en musikalisk dokumentärserie där tittarna får följa fyra svenska engagerade låtskrivare och artister på deras livs resa till ett av världens fattiga områden. Just nu befinner sig Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo i Rustenburg i Sydafrika. Här - under två veckor - möter de barn som lever i utsatta miljöer samtidigt som artisterna aktivt deltar i SOS Barnbyars viktiga arbete.

-  Kamp för mat och sexuella övergrepp är vardag för de 100 miljoner barn som lever på gatan. En resa för livet lyfter barnens svåra historier men visar också vad vi tillsammans kan göra för att ge dem hopp och en ny chans, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare för SOS Barnbyar.

Utöver vardagen i barnbyn och utflykterna i området har artisterna en stor uppgift i En resa för livet – de ska skriva varsin låt utifrån sina upplevelser. Extra speciellt blir det för Lotta Engberg som tidigare aldrig skrivit musik.

-  Jag känner mig lite nervös men gett mig attans på att försöka och lägga undan prestationen och bara köra. Min familj har 5 fadderbarn i SOS Barnbyar så för mig är det självklart att ställa upp, säger hon.

Både artisterna och distributören Sony Music donerar sina royalties och intäkter till SOS Barnbyar.

En resa för livet sänds våren 2016 i TV4.

#enresaförlivet @sosbarnbyar

SOS Barnbyar är en politisk och religiöst obunden organisation som i över 60 år har gett föräldralösa och övergivna barn ett nytt hem och en ny familj. Idag driver organisationen mer än 500 barnbyar i 134 länder och arbetar även med att stärka utsatta familjer så att barn inte ska bli föräldralösa eller överges.