Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Sven-Bertil Taube värd i Så mycket bättre 24 oktober

På lördag är det Sven-Bertil Taubes dag i Så mycket bättre. Se hans framträdande i Nyhetsmorgon från 1993 och läs om hans långa och framgångsrika karriär nedan.

Sven-Bertil Taube, 80 år, är född i Stockholm men bor i London. Han är en såväl älskad som respekterad skådespelare och sångare som bland annat tagit vidare sin pappa Evert Taubes arv med att förse oss med visor.

Sven-Bertil inledde sin musikaliska karriär i USA där han studerade som 20-åring. Första LP-skivan kom 1954 och hette Swedish folk songs & ballads och har sedan följts av ett trettiotal skivor. Sven-Bertil utbildade sig på Dramatens scenskola och debuterade i Gisslan 1960 och har medverkat i pjäser som Hamlet, Romeo och Julia, och Klas Klättermus. Taube syntes första gången på vita duken 1949 i filmen Sjösalavår. Där och då inledde han en lång och framgångsrik film- och tv-karriär som tog ny fart på 1990-talet i produktioner av Richard Hobert som Ålder okänd och Händerna, som han också tilldelades en Guldbagge som Bästa skådespelare för.

Sven-Bertil Taube stor vissångare och estradör

Vid sidan av skådespeleriet är Taube även känd som vissångare och estradör. Poeter som Carl Michael Bellman, Nils Ferlin och Evert Taube har alla tolkats framgångsrikt av Sven-Bertil och 2014 ärades han för ett livslångt musikaliskt engagemang med en hedersgrammis. Året efter knep han en Grammis för Årets folkmusik/visa.

Se Så mycket bättre i TV4 Play

Loreen - Jag är en vampyr

Loreen tolkar Markus Krunegård - Jag är en vampyr i Så mycket bättre 2020.

Jakob Hellman - Lakan

Jakob Hellman tolkar Newkid - Lakan i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Vara vänner

Ana Diaz tolkar Jakob Hellman - Vara vänner i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Du måste finnas

Newkid tolkar Helen Sjöholm - Du måste finnas i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Fait Accompli

Ana Diaz tolkar Tommy Körberg - Fait Accompli i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.