Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Lisa Nilsson värd i Så mycket bättre 24 oktober

På lördag är det Lisa Nilssons dag i Så mycket bättre. Här gästar hon Nyhetsmorgon 1995 och berättar om succén med låten Himlen runt hörnet.

Lisa Nilsson, född i Stockholm 1970, besitter en av Sveriges vackraste röster och en av våra allra mest folkkära jazz-, soul- och popsångerskor.

Som 11-åring började Lisa Nilsson på legendariska Lasse Kühlers dansskola där hon sedan gick i sex år. Mellan åren 1987 och 1988 studerade hon på Balettakademins yrkesdansarutbildning.

1989 klev Lisa Nilsson in i rampljuset på riktigt, och slutade på fjärdeplats i Melodifestivalen med låten ”Du”. Med tredje albumet ”Himlen runt hörnet” från 1992 slog hon igenom med buller och bång. Albumet spelades in på legendariska Polarstudion i Stockholm med Mauro Scocco som låtskrivare och Johan Ekelund som producent. Albumet belönades med fem svenska Grammis, tre rockbjörnar och två danska Grammis.

Med uppföljaren ”Till Morelia” från 1995 försvarade Lisa Nilsson sin position som en av nordens främsta artister. 2000 släpptes albumet ”Viva” och 2001 kom ”Små rum”, skriven och producerad av Lisa Nilsson. Några av henne största hits är ”Varje gång jag ser dig” och ”Himlen runt hörnet.”

Vid sidan av musiken har Lisa Nilsson också spelat huvudrollen i musikalen Next to normal på Stadsteatern i Stockholm. Nu senast spelade hon Roxie Heart i musikalklassikern Chicago på Stadsteatern i Stockholm. 2002 filmdebuterade hon i Colin Nutleys ”Paradiset”.

Se hennes dag i Så mycket bättre 28 november i TV4 och TV4 Play

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.