Postkodmiljonären

En tävlande har chans att vinna en miljon kronor om personen klarar av femton frågor. Tittarna har även möjlighet att vinna pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare är Rickard Sjöberg.

En tävlande har chans att vinna en miljon kronor om personen klarar av femton frågor. Tittarna har även möjlighet att vinna pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare är Rickard Sjöberg.

Arborist blir vikarie för Rickard Sjöberg i Postkodmiljonären

Jonathan Borghesi är den 27-årige arboristen från Göteborg som för en dag kommer ta över Rickard Sjöbergs jobb som programledare för Postkodmiljonären. Bland över 150 sökande röstades han till final av svenska folket i tävlingen Rickards vikarie där han även lyckades charma juryn. Den 12 december gör han programledardebut på bästa sändningstid i TV4.

I tävlingen har den som vill fått chansen att tävla om att under en dag bli vikarie för Rickard Sjöberg som i tio år lett Postkodmiljonären och i samband med jubiléet är väl förtjänt av lite ledighet. Totalt har över 50 000 personer varit med och röstat och till slut gick det åtråvärda vikariatet till göteborgaren Jonathan Borghesi.

Till vardags klättrar Jonathan mycket i träd i yrket som arborist, men för en dag tar han sig alltså an jobbet som programledare i TV4. Att byta ut träden mot en studio och tittarpublik på uppåt miljonen människor är dock inget som oroar programledardebutanten.

– Att få beskedet av Rickard är något av det absolut bästa jag har varit med om! Nu jäklar ska jag visa att det inte bara är Rickard Sjöberg och David Hellenius som kan leda program i TV4, utan att en go' gubbe från Göteborg också kan bjuda på lite härlig lördagsstämning, säger Jonathan.

Inför programmet kommer Jonathan att coachas av Rickard Sjöberg som kommer att dela med sig av sina bästa tips och råd.

-Vilken lirare! Det känns sjukt roligt att han är så entusiastisk och förväntansfull, jag tror han kommer göra ett toppenjobb. Jag ska passa på att njuta av lite ledighet när jag byter tv-studio och kavaj mot tv-soffa och mysbyxor, säger Rickard Sjöberg.

I tävlingen har de tio bidrag som fick flest röster gått vidare till final tillsammans med tre finalister som valdes ut av Rickard själv. Efter hård konkurrens valde juryn till slut Jonathan med följande motivering:

Jonathan är en varm och ödmjuk person som levererar manus på ett tryggt och säkert sätt. Han har glimten i ögat och med Jonathan som vikarie kommer Rickard kunna slappna av under ledigheten.

Se klippet när Jonathan får beskedet från Rickard HÄR.

Programmet där Jonathan vikarierar för Rickard kommer att sändas i TV4 lördagen den 12 december klockan 19.30.

Läs mer på www.rickardsvikarie.se och följ Jonathans dag som vikarie via #rickardsvikarie. Tävlingen anordnas av TV4 och PostkodLotteriet.

För mer information, vänligen kontakta:

Caroline Nylander, pressansvarig Postkodmiljonären, TV4 
Mobil: 070-604 92 39, e-post: caroline.nylander@tv4.se

Emma Bergling, pressansvarig Postkodmiljonären, Svenska PostkodLotteriet
Mobil: 076-109 37 03, e-post: emma.bergling@postkodlotteriet.se

Postkodlotteriets "Grannyra" - i ny green screen-studio

Coronapandemin ändrar förutsättningarna för hela vårt samhälle. När det var dags för inspelning av Postkodlotteriets Grannyra fick hela produktionen flytta in i en green screen-studio - på ett digitalt hustak i Simrishamn. Se första minutrarna av programmet här.

Historiska ändringen i Postkodmiljonären

Den 21 augusti är det premiär för Postkodmiljonärens nya livlina “Fråga stjärnorna”. Stjärnpanelen består av radioprofilen Titti Schultz, journalisten Jan Gradvall, och komikern Marika Carlsson – tre kunniga profiler med ett brinnande intresse för frågesport.

"Heta stolen" i Postkodmiljonären

I tre specialprogram av Postkodmiljonären kommer representanter för Autism- och Aspergerförbundet att tävla – dels individuellt mot varandra, dels för att vinna så mycket pengar som möjligt åt organisationen. Den slutliga vinnaren får behålla hälften av vinstsumman själv.

Fanny bryter ihop i "Heta stolen" - Postkodmiljonären

Det blev känslosamt i Postkodmiljonären när Fanny skulle svara på frågan "Vad är okapi?". Tårarna börjar rinna och Rickard Sjöberg förstår inte vad som hänt. Efter att inspelningarna avbrutits så förklarar Fanny om den känslosamma frågan.

Rickards extrafrågor i reklampausen

Rickard Sjöberg ställde några extrafrågor via Postkodmiljonärens Facebooksida under reklamavbrottet i Postkodmiljonären den 2 februari 2018. Här kan du se hela sändningen och försöka klura ut svaret på Rickards 3 extrafrågor.

Hon svarar iskallt på miljonfrågan i Postkodmiljonären

I Postkodmiljonärens heta stol sitter Ylva Orrmell från Saltsjöbaden. Utan hjälp av livlinor avancerar hon fram till miljonfrågan ”Vad av följande beskriver bäst en hanrej?”. Efter en kort betänketid svarar hon iskallt på frågan.