Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Gabriel Fontana tog revansch i Idol-finalen i Globen

Gabriel Fontana sökte till Idol 2015 men fick ingen guldbiljett av Idol-juryn. Det här gillade inte humorgruppen De Vet Du som hittat en oanad talang hos Gabriel. I Idol-finalen 2015 fick han sin revansch och framförde sin debutsingel "Eu Sou Do Brasil".

Gabriel Fontana spelade sin låt live i Globen.

Lyssna på "Eu Sou Do Brasil" på Spotify. Klicka här!

Följ Gabriel Fontana i sociala medierna Instagram, Facebook och Twitter.

Gabriel fick Revansch i Idol Sverige

De var under Idol Extra som vi fick följa Gabriel Fontanas resa till en revansch. Humorgruppen De Vet Du coachade Gabriel till en alternativ artistkarriär.
- Det finns så många sköna typer som inte går vidare. Älskvärda karaktärer som kanske inte har sångrösten för att bli Idol-vinnare, men vi älskar dem och ska göra allt vi kan för att de ska få en ny chans! Vi kommer fostra och ge dem en intensivkurs i sång, look, dans och framför allt: att kasta sig ut och våga, berättade Johan Gunterberg och Christopher Martland från De Vet Du.

I spellistan nedan kan du se alla avsnitt med "Idol Revanschen".

De Vet Du är kända för sina framgångsrika och humoristiska musikvideos som genererat miljontals visningar på Youtube. Deras utmaning i Idol Revanschen var att coacha en av idolaspiranterna till en revansch. I olika moment och tester formades en ny talang som fick framföra sin nya hit i ett fullsatt Globen.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.

Affe Hagström lämnar Idol

Deltagaren Affe Hagström har valt att lämna Idolsäsongen. Hör han berätta själv om varför.

Idolpodden del 3: "Låt Herman va!"

Gry Forssell gästar Idolpodden med Alex och Nikki denna vecka. Det pratas självkritik, Idoljuryns makt och om livbojen någonsin kommer att användas.