Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål på parkeringsplats

Polisen och nationella bombskyddet är på plats vid en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hushåll i närheten har fått utrymmas.

– Det var en mindre avspärrning först och när bombskyddet kom på plats gjorde man så att man tömde närliggande hushåll, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Föremålet ska ligga mitt på parkeringen.

– Vi kommer att vara på plats tills dess att man avgör vad det här föremålet är för något, säger Lars Hedelin.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

Man skjuten av polis – vårdas i respirator

Störtade ut ur lägenheten med tillhygge • Hotade polis och grannar

Den man som sköts av polis i samband med ett ingripande i Kil är livshotande skadad, enligt Region Värmland. Mannen uppges ha skador i bröstkorgen och buken och vårdas i respirator på IVA.

Det var i natt som polis larmades till ett flerbostadshus i Kil, där en man i 50-årsåldern löpt amok och hotade sina grannar. När patrullerna anlände barrikaderade sig mannen i sin lägenhet och polisen fick prata med honom genom dörren.

Efter flera timmars försök till samtal störtar mannen plötsligt ut ur sin bostad och beter sig hotfullt mot polisen – som tvingas skjuta verkanseld.

- Han hotade med ett tillhygge, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisregion Bergslagen till TV4 Nyheterna.

Han misstänks för mordförsök och grovt olaga hot mot tjänsteman.

Mer om nyheten i klippet ovan.