Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Fredrik Kempe ny jurymedlem i Idol

Fredrik Kempe har redan upptäckt några av våra mest folkkära artister.
Nu ska han göra det i Idol-juryn.
- Det är det här jag gjort de senaste åren. Jag har hittat Eric Saade, Anton Ewald och startat Måns Zelmerlöws popkarriär, säger Kempe.

Fredrik Kempe, 43, är ett välkänt namn för många. Som låtskrivare och producent har han stått bakom några av våra mest folkkära artister.

- Det känns jättebra, säger han om sitt nya jobb bakom jurybordet i "Idol".

För de som inte känner till allt om dig - vem är du?

- Jag är artist, låtskrivare och producent som jobbat mycket med svenska popartister och dessutom har jag vunnit Melodifestivalen fyra gånger. Senast skrev jag musikalen ”Livet är en schlager” med Jonas Gardell.

Att jaga talanger har sedan länge varit en del av hitmakarens jobb. Och han har funnit bland annat Eric Saade, Anton Ewald och Linus Svenning samtidigt som han lanserat popkarriärer för bland andra Malena Ernman och Måns Zelmerlöw.

Bland hitsen finns låtar som "Cara Mia", "Manboy" och "Moving on", men Kempe har även stor kunskap inom opera, schlager, klassiskt och musikal. Nu hoppas han se en stor bredd bland de som aspirerar på att bli nästa stora stjärna.

- Jag hoppas att alla som brinner för artisteriet kommer till audition. Jag ser också fram emot att folk över 20 år söker, säger Fredrik Kempe.

Get to know the judges (article in English)

Vad är din relation till "Idol"?

- "Idol" är Sveriges bästa talangtävling och väldigt många artister som jag har jobbat med kommer från "Idol" och har all den erfarenhet som programmet ger artisterna.

Samtidigt har han själv en lång erfarenhet av musik, sprungen ur en musikalisk familj. Och han vet hur det känns när drömmar blir verklighet.

- Jag drömde att jag skulle bli låtskrivare, artist och producent. Så nu har drömmen gått i uppfyllelse, säger Fredrik Kempe.

Vill du träffa Fredrik Kempe? Sök till Idol här

FAKTA

Namn: Fredrik Kempe

Ålder: 43

Bor: Stockholm

Yrke: Artist, låtskrivare och producent

Bakgrund: Ständigt aktuell i den svenska musikvärlden både som låtskrivare och som artistscout. Under de senaste åren har han ägnat sig åt att upptäcka och bygga nya artister samt att arbeta med och utveckla redan etablerade artister. Fredrik har bland annat upptäckt bl.a. Eric Saade, Linus Svenning och Anton Ewald samt lanserat popkarriärer för bland andra Malena Ernman och Måns Zelmerlöw. Han har skrivit flera framgångsrika hitlåtar så som Cara Mia (Måns Zelmerlöw), Manboy (Eric Saade) och Moving On (Sarah Dawn Finer). Idag arbetar Fredrik främst inom popgenren men han har även goda kunskaper inom opera, schlager, klassiskt och musikal. Sedan 2007 har Fredrik haft med bidrag i Melodifestivalen varje år, varav totalt fyra vinster

Följ Fredrik Kempe på

Instagram
Twitter
Facebook

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

PROGRAMINFORMATION
TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.