Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Nadja Holm vinnare av Idol 2020

Nadja Holm står som vinnare av Idol 2020 efter en final mot Paulina Pancenkov.

Vinnaren av Idol 2020 är Nadja Holm där hon i en spännande Idolfinal i tre ronder vann över Paulina Pancenkov.

Med sin version av Freedom, Never enough och vinnarlåten Used to me.

Nadja Holm från Piteå sökte till Idol i Sundsvall och fick Kisthi Tomita att utbrista sitt patenterade:

- Hallelujah!

I slutaudition fortsatte Nadja Holm att leverera trots att hon hade en förmåga att tappa text enligt henne själv och Alexander Kronlund lämnade personligen över det glada beskedet att Nadja Holm gått vidare till Idols kvalvecka.


Där övertygade hon Idoljuryn och er tittare med Breathin’ och Unbreak my heart. Nadja Holm har sedan fortsatt att leverera i Idols fredagsfinaler och hon har visat prov på att hon behärskar många olika genrer. 

Hon har imponerat på Idoljuryn och tittarna både från hotellrummet med bland annat Freedom och från Idolscenen med Show me how you burlesque, Finesse (Remix), Thunderstruck, Listen, Something’s got a hold of me, I who had nothing, Never forget you och Greedy.

Anis Don Demina till Idol med nya ”Idolraketen”

I höst ansluter Anis Don Demina till Idol för att ihop med Pär Lernström leda fredagsfinalerna. Nytt för i år är även nya TV4 Play-programmet ”Idolraketen” där Anis Don Demina ger sig ut på jakt för att hitta talanger som kan gå raka vägen in till den pågående tävlingen om att bli Sveriges nästa stora artist.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

PROGRAMINFORMATION
TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

** Uppdatering: Ansökan är stängd för denna gång **
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.