När och fjärran

Följ med våra några av våra fantastiska kändisar på en resa till sina favoritplatser! Du får uppleva halloweenfirande på Tivoli i Köpenhamn, havsfiske i Portugal, opera i Wien och resa i brottens spår i England.

Följ med våra några av våra fantastiska kändisar på en resa till sina favoritplatser! Du får uppleva halloweenfirande på Tivoli i Köpenhamn, havsfiske i Portugal, opera i Wien och resa i brottens spår i England.

Biggest loser-vinnarnas tränings i När och fjärran

Här är Hristos Adoniadis och Simon Kachoas bästa res- och träningstips från deras besök på Aruba i När och fjärran.

Träningstips - Simon och Hristos

Simon Kachoa och Hristos Adoniadis skippar gymmen när de är på semester om det inte finns en möjlighet att styrketräna ute. Istället satsar de på simning, cykling eller powerwalks på stranden.

- De blir en upplevelse samtidigt som man får en bra träning, menar Simon.

Ett bra tips är att använda de redskap som finns t ex som man gör i military bootcamp, den träning vi gör på stranden på Aruba.

För Hristos är också yoga och vindsurfing bra träning att ta med på semestern.

- Och åker man med Simon får man träna mycket kamerateknik för man måste ta 484739372 bilder på honom, skojar Hristos.

Fakta om Aruba

Resmålet

Ca 100.000 invånare. Huvudstad: Oranjestad (ca 30.000 invånare). Språk: Papiamento, holländska, spanska och engelska.

Så reser du hit

Till Aruba kan man resa hela året men vi rekommenderar att resa under vintersäsongen (oktober-mars). Flyget landar på flygplatsen i Oranjestad.

Flygtid

Cirka 11 timmar och 15 minuter från Stockholm.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

Transfer

Flyget landar utanför Oranjestad. Transfer från flygplatsen till hotellen tar ca 15–20 minuter (7–12 kilometer) med buss.

Sol & bad

På Aruba finns vita korallstränder. De mest kända är Palm Beach och Eagle Beach, båda flera kilometer långa och långgrunda. En del undervattensströmmar förekommer vid öarna utanför fastlandet. En populär strand, dit du lättast tar dig med bil, är Baby Beach där du kan snorkla direkt från stranden. Snorkla kan du även göra direkt från följande stränder; Malmok, Boca Catalina samt Arashi Beach. De Palm Island är en så kallad All Inclusive-ö. Här kan du sola, bada, snorkla och roa dig med olika vattensporter. Utrustning, instruktör, mat och dryck ingår i priset, båt ca 5-10 minuter från fastlandet. Cirkapris vuxen 100 dollar och barn ca 70 dollar (heldag). Till De Palm Island kan du även åka på utflykt. Transport till och från hotellet ingår då i priset.

Aktiviteter

Allehanda vattensporter (hängflyg ca 60 dollar), dykning och snorkling (snorkeltur med lunch, ca 68 dollar), ridning (ca 66 dollar för 2,5 timme), tennis, en 18-håls golfbana (greenfee ca 105-140 dollar) och en 9-håls golfbana (greenfee ca 70-85 dollar).

Thereminen - det kusliga instrumentet

Hasse Aro och Thomas Bodström är i Storbritannien och beger sig till de platser där Morden i Midsommer spelas in. Serien använder sig av theremin för ett kusligt ljud i signaturmelodin. men vad är det för instrument?

På Mallorca i Chopins fotspår

När och Fjärran var på Mallorca och gick i Fredric Chopins fotspår. Kompositören spenderade mycket tid på semesterön. Vi grottar ner oss i kompositörens stormiga förhållande med författarinnan George Sands som varade i runt åtta år.

Midsomer; världens farligaste plats

Thomas Bodström och Hasso Aro reser till London för att besöka en av världen farligaste platser, i fictionens värld. Nämligen Midsomer.