FC Nörd

Svensk realityserie om en grupp nördiga unga män utan fotbollserfarenhet tränas av Thomas och Andreas Ravelli för att sedan möta ett professionellt klubblag. FC Nörd sänds tisdagar 21.00 i TV12 och TV4 Play.

Tvillingarna Ravelli tränar unga män i FC Nörd

Nördiga unga män utan någon erfarenhet av fotboll tränas av de kända fotbollsprofilerna Thomas och Andreas Ravelli för att efter några månader möta ett klubblag i den högsta nationella serien.

FC Nörd handlar om 14 nördar som alla har ett varsitt specialintresse med allt från schack och My little pony till dator- och TV-spel. I tio avsnitt ska de ta sig an sitt livs utmaning, att lära sig spela fotboll. De blir coachade av två legendarer inom svensk fotboll, Thomas Ravelli och Andreas Ravelli, som ska få dem att gå från att vara totalt okunniga inom fotboll till att möta ett professionellt lag inför fullsatta läktare.

FC Nörd handlar inte endast om fotboll. Det är en serie om en grupp killar som går från att vara individualister och experter inom sina respektive fält till att även bli ett lag fyllt av personligheter som stöttar varandra. Det blir en närmare titt på en grupp människor som utsätts för hårda prövningar och utvecklas.

FC Nörd har premiär 22 mars 21.00 i TV12 och på TV4 Play – följ laget på Facebook; www.facebook.com/FCNord

Antonio gör mål och firar på nakenchock

FC Nörd-deltagaren Antonio gör mål på Tele2 Arena mot Djurgårdens damer och firar på klassisk fotbollsmanér med att dra av sig tröjan.

Dennis pappa spelar handboll

FC Nörd möter sina anhöriga i en fotbollsmatch och Dennis Magnussons pappa visar upp kvalitéer som helt klart platsar på en annan typ av sportarena.

FC Nörd möter nybörjare

Äntligen ska FC Nörd få chansen att vinna en match, men vilka har bröderna Ravelli valt som motståndare?

Dennis Magnusson: "Sket ner mig"

FC Nörd-deltagarna övar inför en stand up-föreställning och Dennis drar ett riktigt skitskämt inför ögonen på nördikonen från FC Z Tore Kullgren.

Aron euforisk efter första målet på träning

Plötsligt händer det. Aron har hittills aldrig gjort mål ens på en fotbollsträning men efter Lars Frölanders målbildstänk släpper spärrarna för nörden.

Malte satsar på fel häst

I trav räknas bara vinnaren och då finns det inte plats för misstag. Och väljer man fel häst, ja då kan det slut som för Malte i FC Nörd.

FC Nörd-deltagarna möter sina ponnys

Grabbarna i FC Nörd står inför kanske sitt livs utmaning när de ska tävla i trav. Här får de bekanta sig med hästarna för första gången.

Sötchock när FC Nörd rider ponnys

Bröderna Thomas och Andreas Ravelli har bestämt att deltagarna i FC Nörd ska tävla i trav. Ett välkommet break i fotbollsträningen visar det sig.