FC Nörd

Svensk realityserie om en grupp nördiga unga män utan fotbollserfarenhet tränas av Thomas och Andreas Ravelli för att sedan möta ett professionellt klubblag. FC Nörd sänds tisdagar 21.00 i TV12 och TV4 Play.

Bröderna Ravelli tränar Sveriges härligaste nördar

De har allt i huvudet, inget i fötterna och på bara tio veckor ska tvillingarna Thomas och Andreas Ravelli forma dem till ett fungerande fotbollslag. Målet är att möta ett allsvenskt lag inför en fullsatt arena.

 I TV12:s nya program FC Nörd utmanas 14 av Sveriges mest älskvärda nördar att prova på något de aldrig tidigare gjort.

- Killarna utvecklas inte bara som fotbollsspelare utan också som människor, det här är en upplevelse de kommer att bära med sig i hela sitt liv, säger Thomas Ravelli.

FC Nörd handlar om 14 charmerande killar, alla med olika specialintressen. Schack, My little Pony, och datorspel är bara några av de områden deltagarna är experter på. Under tio avsnitt blir de coachade av två legendarer inom svensk fotboll, Thomas och Andreas Ravelli. Deras uppgift är att få nördarna att gå från att vara helt okunniga på fotboll till att bli ett väl fungerande fotbollslag. Den slutliga utmaningen är att spela en match mot ett professionellt storlag, inför fullsatta läktare.

- FC Nörd är hundra procent underhållning och har en charm, humor och värme som kommer att passa superfint med allt som TV12 står för, säger Johan Janrell, exekutiv producent för FC Nörd.

För killarna är vägen till att bli ett fungerande lag, både på och utanför planen, känslosam och utmanande. Resan från att vara 14 individualister till att bli ett lag som stöttar och hjälper varandra är stundtals tuff men även full av entusiasm och kamratskap. Det blir en varm, underhållande och fartfylld färd i tio delar.

FC Nörd har premiär den 22 mars 21.00 i TV12

Följ laget på Facebook: www.facebook.com/FCNord

Deltagarna i FC Nörd

Andreas Jonasson, 34 år, datanörd, Hägersten. Läs mer om Andreas här

Antonio Lempiäinen, 25 år filmnörd, Fisksätra. Läs mer om Antonio här

Aron Promnitz, 26 år, schlagernörd, Stockholm. Läs mer om Aron här

Dennis Magnusson, 25 år, My little Pony-nörd, Karlshamn. Läs mer om Dennis här

Elias Eklund, 24 år, lajvare, Upplands Väsby. Läs mer om Elias här

Eric Widhage, 22 år, cosplay-nörd, Laxå. Läs mer om Eric här

Ivan Antoncich, 25 år, manga-nörd, Finspång. Läs mer om Ivan här

Jakob Silvermark, 22 år, kortspelsnörd, Stockholm. Läs mer om Jakob här

Jörgen Larsson, 35 år, datanörd, Bandhagen. Läs mer om Jörgen här

Malte Kroon, 22 år, mattenörd, Stockholm. Läs mer om Malte här

Mattias Brunzell, 28 år, filosofinörd, Älta. Läs mer om Mattias här

Mattias Nörager, 23 år, schacknörd, Å. Läs mer om Mattias här

Niklas Kirjonen, 28 år, cosplay-nörd, Göteborg. Läs mer om Niklas här

Niklas Nieminen, 23 år, filmnörd, Falun. Läs mer om Niklas här

Antonio gör mål och firar på nakenchock

FC Nörd-deltagaren Antonio gör mål på Tele2 Arena mot Djurgårdens damer och firar på klassisk fotbollsmanér med att dra av sig tröjan.

Dennis pappa spelar handboll

FC Nörd möter sina anhöriga i en fotbollsmatch och Dennis Magnussons pappa visar upp kvalitéer som helt klart platsar på en annan typ av sportarena.

FC Nörd möter nybörjare

Äntligen ska FC Nörd få chansen att vinna en match, men vilka har bröderna Ravelli valt som motståndare?

Dennis Magnusson: "Sket ner mig"

FC Nörd-deltagarna övar inför en stand up-föreställning och Dennis drar ett riktigt skitskämt inför ögonen på nördikonen från FC Z Tore Kullgren.

Aron euforisk efter första målet på träning

Plötsligt händer det. Aron har hittills aldrig gjort mål ens på en fotbollsträning men efter Lars Frölanders målbildstänk släpper spärrarna för nörden.

Malte satsar på fel häst

I trav räknas bara vinnaren och då finns det inte plats för misstag. Och väljer man fel häst, ja då kan det slut som för Malte i FC Nörd.

FC Nörd-deltagarna möter sina ponnys

Grabbarna i FC Nörd står inför kanske sitt livs utmaning när de ska tävla i trav. Här får de bekanta sig med hästarna för första gången.

Sötchock när FC Nörd rider ponnys

Bröderna Thomas och Andreas Ravelli har bestämt att deltagarna i FC Nörd ska tävla i trav. Ett välkommet break i fotbollsträningen visar det sig.