När och fjärran

Följ med våra några av våra fantastiska kändisar på en resa till sina favoritplatser! Du får uppleva halloweenfirande på Tivoli i Köpenhamn, havsfiske i Portugal, opera i Wien och resa i brottens spår i England.

Följ med våra några av våra fantastiska kändisar på en resa till sina favoritplatser! Du får uppleva halloweenfirande på Tivoli i Köpenhamn, havsfiske i Portugal, opera i Wien och resa i brottens spår i England.

Här bodde Jenny och Steffo när de besökte Monte Isola

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist besökte Italien, här är tips från deras resa i När och fjärran.

MONTE ISOLA

Fakta

Medeltemperatur (Milano): Sommar 23° Vinter 2°

Avgränsande länder: Frankrike, Schweiz, Österrike, Slovakien

Statsskick: Republik

Antal invånare: 1,807

Snabbaste flygtid: Stockholm-Milano 2 timmar 35 minuter

Valuta: Euro (EUR)

Riva Aquarama

Riva Aquarama är en typ av motorbåt som tillverkas av det italienska bolaget Riva (som idag ägs av Ferretti Group). Ansågs att vara den vackraste motorbåt som någonsin byggts. Olika modeller byggts och har även dykt upp i filmer som GoldenEye, The Perfect Road Trip och Ocean's Twelve.

Vad som gör dessa båtar speciella är att de tillverkas i bästa material och med ytterst noggrannhet. Exempelvis läggs lacken på 20 gånger innan båten är färdig. Men blir endast ett lager med lack dåligt så görs hela lackningen om för att uppnå perfekt kvalité.

Adress:

Bandiera 62

47841 Cattolica http://www.riva-yacht.com/en-us/riva/history.aspx

Montesola salami

Salamikorvarna som görs i Monte Isola röks över olivkvistar för att få sin smak som sedan hängs upp och möglar i 40 dagar innan de är klara för att ätas.

Residence Ristorante Castello Oldofredi

Adress: Peschiera Maraglio, 25050 Monte Isola, Lago d'Iseo BS, Italien Telefon:+39 328 317 7915

Steffo och Jenny bodde och åt middag bestående av sardiner, salami och ål på hotell Oldofredi, ett romantiskt hotell med utsikt över sjön.

Thereminen - det kusliga instrumentet

Hasse Aro och Thomas Bodström är i Storbritannien och beger sig till de platser där Morden i Midsommer spelas in. Serien använder sig av theremin för ett kusligt ljud i signaturmelodin. men vad är det för instrument?

På Mallorca i Chopins fotspår

När och Fjärran var på Mallorca och gick i Fredric Chopins fotspår. Kompositören spenderade mycket tid på semesterön. Vi grottar ner oss i kompositörens stormiga förhållande med författarinnan George Sands som varade i runt åtta år.

Midsomer; världens farligaste plats

Thomas Bodström och Hasso Aro reser till London för att besöka en av världen farligaste platser, i fictionens värld. Nämligen Midsomer.