Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Det här är Freddie Wadling i Så mycket bättre

Freddie Wadling är punkikonen som bland annat spelat i Leather nun, Liket lever och varit gästsångare i Fläskkvartetten. Här kan du läsa mer om artisten.

Freddie Wadling föddes 1951 i Göteborg och var en av Sveriges mest uppskattade och hyllade musikartister. Han inledde karriären på 1970-talet som basist på Göteborgs punkscen och har under sina drygt fyrtio år som artist medverkat i ett flertal bandkonstellation som Leather nun, Liket lever, Fläskkvartetten (gästsångare), Blue for Two och Cortex. I den senare kom genombrottet med låten The freaks från albumet Spinal injuries som också blev något av Wadlings signum.

Under senare del av karriären har Freddie Wadling ägnat sig åt soloprojekt och släppte bland annat fyra album under 1990-talet där En skiva till kaffet fick mest uppmärksamhet. I takt med att solokarriären tog fart breddades också publiken och 2005 prisades han med Cornelis Vreesvijks-stipendiet. 2011 sommarpratade Wadling i P1 och 2014 gästade Wadling Nordens största spelning när Håkan Hellström spelade på Ullevi i Göteborg.

Freddies hyllas i Så mycket bättre

Freddie gick bort sommaren 2016 efter en tids sjukdom, strax före att inspelningarna av Så mycket bättre skulle dra igång på Gotland. Hans låtar kommer att tolkas i ett hyllningsavsnitt.

Se Så mycket bättre på TV4 Play

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.