Let's dance junior

Samma drama, glamour och spänning som i stora Let's dance men med hälften så långa tävlande. Let's dance junior är programmet där tio modiga barn lär sig tiodans av jämnåriga proffsdansare.

Samma drama, glamour och spänning som i stora Let's dance men med hälften så långa tävlande. Let's dance junior är programmet där tio modiga barn lär sig tiodans av jämnåriga proffsdansare.

Marie Serneholt och Morgan Alling leder nya Let's dance junior

Samma drama, glamour och spänning som i stora Let's dance men med hälften så långa tävlande.
Let's dance junior är programmet där tio modiga barn lär sig tiodans av jämnåriga proffsdansare.
Programmet har premiär den 15 april i TV4 Play och leds av Marie Serneholt och Morgan Alling.

- Det ska bli fantastiskt att se dessa barns utveckling på dansgolvet och få vara med på deras resa. Både jag och Morgan har ju varit med i Let's dance tidigare och vet vad de har att gå igenom för att bli riktigt duktiga, säger Marie Serneholt.

Let's dance junior är TV4 Plays största satsning någonsin och ett helt nytt program för familjen att samlas kring, när man vill. I programmet utmanas tio barn i åldern 10 till 12 år som tillsammans med varsin proffsdansare ska tävla i allt från cha-cha till salsa och tango. Barnen är antingen kända av sig själva, eller är barn till kända föräldrar. De kommer ha programledarna Morgan Alling och Marie Serneholt vid sin sida för att stötta och peppa dem. Under sex veckor får tittarna följa deras förvandling på dansgolvet där de gör allt för att imponera på den hårda men rättvisa juryn Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

I varje avsnitt får de unga talangerna lära sig varsin dans och bedömas utifrån hur de presterar. Varje vecka får två par lämna tävlingen tills endast ett danspar står som första segrare av Let's dance junior någonsin. Ett nytt avsnitt kan ses varje fredag från 17.00 i TV4 Play, med premiär den 15 april. 

Deltagarna i Let's dance junior:

Simon, 11 år. Arga snickarens son och dansar med Tilde.

Jane, 11 år. Dr Albans dotter och dansar med Oscar.

Olle, 12 år. Känd från Wild kids och dansar med Mikaela.

Julius, 10 år. Spelar Håkan Bråkan i Sune-filmerna och dansar med Johanna.

Ida, 11 år. Martin Stenmarcks och Hanna Hedlunds dotter och dansar med Josef.

Cleo, 12 år. Känd från Sveriges yngsta mästerkock och dansar med Kaspar.

Adam, 12 år. Spelar Pär Hammar i Tzatsiki-filmerna och dansar med Liya.

Inez, 10 år. Känd från Sveriges yngsta mästerkock och dansar med Emil.

Charlie, 11 år. Josefine Craafords son och dansar med Yasmin.

Elsa, 11 år. Hasse Aros dotter och dansar med Bagration.

Pressbilder finns på TV4-Gruppens presstjänst, press.tv4.se. Programmet spelas in på torsdagar och biljetter finns till försäljning för 70 kr styck från i dag måndag den 21 mars. HÄR kan du köpa biljetter: http://link.tv4.se/1R9D8JS 

Vi viker oss för tittarnas krav – visar Let’s dance junior i TV4

I sommar kommer TV4 Plays jättesatsning Let’s dance junior att sändas linjärt i TV4. Programmet där kändisbarn tävlar i dans har hyllats av tittarna. Bara premiärprogrammet har haft över 360 000 startade strömmar men många har önskat att även få se dansjuniorerna i TV4.

Hon vinner Let's dance junior

Inez & Emil och Ida & Josef tävlar mot varandra i finalen av Let’s dance junior 2016. Bara ena dansparet kan ta hem den åtråvärda förstaplatsen.

Känslofylld samba med Inez & Emil

Det är svårt att inte få ett leende på läpparna när Inez och Emil dansar en samba till My number one med Helena Paparizou. Emil hyllas som en riktig gentleman av juryn.

Här är finalisterna i Let’s dance junior

Det står mellan Jane & Oscar, Julius & Johanna, Ida & Josef samt Inez & Emil när det är dags att avslöja vem som går till den allra första finalen i Let’s dance junior.

Ida & Josefs samba hyllas av Tony Irving

Det svänger om Ida och Josefs samba. Tony Irving kan inte låta bli att ge en känga till de vuxna dansarna i Let’s dance när han prisar dansjuniorerna.

Inez & Emil gör sin cha-cha

Till tonerna av Ariana Grande gör Inez och Emil sitt cha-cha-nummer - se hur fantastiskt duktiga de har blivit under säsongen.

Inez & Emil kvicka quickstep

Missa inte Inez och Emils coola quickstep till Me and my drum med Swingfly. Blir det toppbetyg från juryn igen?

Se juryn dansa med barnen

Det blir upp till bevis när Tony Irving, Cecilia Lazar och Ann Wilson i juryn dansar tillsammans med barnen i öppningsnumret till I love it med Icona Pop.

Pernilla Wahlgren hejdar sonens dansplaner

Nästan alla i familjen Wahlgren har varit med i Let’s dance-programmen. Morgan Alling tycker att det är dags för Theo Wahlgren att också vara med, men det verkar mamma Pernilla vilja sätta stopp för.