Extern länk
Början på sidans innehåll

Humorgalan - för varenda unge

Humorgalan - för varenda unge

Renée Nyberg och Morgan Alling är årets värdar på Humorgalan – för varenda unge. Under en stjärnspäckad galakväll blandas allvar med humor och musik. Det blir liveframträdanden från bland andra Laleh och Miriam Bryant och sketcher skrivna av David Batra och Patrik Larsson. Dessutom starka reportage från Unicefs arbete runt om i världen. Renée Nyberg och Morgan Alling är årets värdar på Humorgalan – för ...

Morgan Alling och Renée Nyberg. Foto: Andreas Lundberg / TV4

Renée Nyberg och Morgan Alling leder Humorgalan

Renée Nyberg och Morgan Alling är årets värdar på Humorgalan – för varenda unge. Under en stjärnspäckad galakväll blandas allvar med humor och musik. Det blir liveframträdanden från bland andra Laleh och Miriam Bryant och sketcher skrivna av David Batra och Patrik Larsson. Dessutom starka reportage från Unicefs arbete runt om i världen. Humorgalan direktsänds i TV4 den 2 maj 20.00.

Uppdaterad: Publicerad:

– Jag är hedrad över att få vara en liten del av Unicefs kamp för varenda unge och jag ser fram emot att leda galan ihop med Morgan. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra. Jag är humor och han är gala, säger Renée Nyberg.

Den 2 maj direktsänds den fjortonde upplagan av Humorgalan – för varenda unge från Grand Hotel i Stockholm. Programledare är Renée Nyberg och Morgan Alling. Det blir en stjärnspäckad kväll med uppträdanden av Laleh, Molly Sandén, Frans, Miriam Bryant och Eva Dahlgren som alla vill vara med i kampen för varenda unge. Det blir sketcher skrivna av David Batra och Patrik Larsson. I sketcherna kommer bland andra Peter Magnusson och Shima Niavarani medverka och dessutom mer oväntade inhopp såsom Leif Mannerström och Ebba von Sydow.

Under galan visas reportage om UNICEFs arbete runt om i världen. Skådespelaren Mikael Persbrandt reser till katastrofdrabbade Nepal tillsammans med sonen Igor. Journalisten och programledaren Tilde de Paula Eby besöker Serbien där hon möter Delvan, som är på flykt med sin familj. Årets tv-personlighet Mia Parnevik och hennes dotter Penny reser till Mauretanien i Afrika. Dessutom besöker världsföräldern Rebecca Sonebäck Gutierrez Malawi. Ishockeylegendaren Börje Salming besökte Mocambique förra året och följer nu upp sin resa på galan.

Humorgalan - för varenda unge är ett samarbete mellan TV4 och Unicef. Målet är att inspirera så många som möjligt att bli världsföräldrar och därmed hjälpa barn i utsatta situationer runt om i världen. Den fjortonde upplagan av Humorgalan direktsänds från Grand Hôtel måndag den 2 maj klockan 20.00 i TV4.

Om UNICEF
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, arbetar i över 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för några barn i en by eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn får rent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag.