Stefan Löfven: "Vi har börjat bygga Sverige igen"

I sitt första maj-tal i Göteborg tog statminister Stefan Löfven bland annat upp ekonomin och de ökade klyftorna i samhället.

- Sveriges ekonomi växer och vi är rikare än någonsin förr. Men samtidigt känner många oro för de närmaste. Vi måste ge oss på grunden till den här oron. Och den är förknippad med ojämlikheten, sade Stefan Löfven i sitt tal på Götaplatsen i centrala Göteborg.

Han sade att klyftorna mellan fattiga och rika och mellan land och stad har ökat.

- Nu krävs det att vi investerar i varandra. Högerns rivningsprojekt har stoppats. Vi har börjat bygga Sverige igen, sade Löfven.

Se ett sammandrag av Stefan Löfvens tal:


Gav hård känga åt Alliansens skattesänkningar:


"Svensk ekonomi går som en ny Volvo V90":


Statminister om flyktingkrisen - "En utmaning":


Löfven lovade 5.000 beredskapsjobb:


Karin Jämtin: "Sluta oroa er, moderater"


Sjöstedt (V) riktade hård kritik mot regeringen:

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.

Därför firar vi Kristi himmelfärdsdag: ”En röd dag sedan medeltiden”

Kristi himmelfärdsdag, Sveriges kanske mest kravlösa högtid firas idag.
Hur ska man egentligen fira? Är en fråga många ställer sig. Är det ut i skogen och lyssna efter göken man ska, meta fisk eller dricka öl med kompisar i en tysk park? Förr i tiden gick man ut och välsignade fälten. Just denna dag har överlevt kalenderreformen, berättar Barbro Blehr professor i etnologi som ger dig en snabbkurs i just Kristi himmelsfärd.