Lotta på Liseberg

Från Stora scenen på Liseberg i Göteborg bjuder Lotta Engberg på allsång. Det blir också uppträdanden av välkända artister.

Från Stora scenen på Liseberg i Göteborg bjuder Lotta Engberg på allsång. Det blir också uppträdanden av välkända artister.

Stjärnspäckat i Lotta på Liseberg 2016 - alla artister

Det är dags för Liseberg att sjunga upp tillsammans med folkkära Lotta Engberg som allsångsledare och stjärnor som Carola, Loa Falkman, Ken Ring, Samir och Viktor och många fler. Den 27 juni går startskottet i hjärtat av somriga Göteborg.

Se videon från Lotta Engbergs telefon där artisterna avslöjas

- Äntligen! På något vis är det som om sommaren inte drar igång på riktigt förrän vi är där på Liseberg och sjunger tillsammans allihop. Jag längtar extra mycket efter att ha Lasse Berghagen som gäst. Och Loa. Och Carola förstås. Och Nadja Evelina, jag älskar hennes Finast utan filter. Och... nej, jag längtar faktiskt efter alla! säger Lotta Engberg.

Säsongens första avsnitt av Lotta på Liseberg sänds måndagen den 27 juni klockan 20.30* i TV4. Under åtta veckor direktsänds programmet på måndagskvällar klockan 20.00 från Liseberg. Lotta Engberg har bjudit in folkkära artister som ska få Liseberg och publiken i tv-sofforna att sjunga och gunga ackompanjerade av kapellmästaren Andreas Landegren.

Det är åttonde året som TV4 direktsänder Sveriges gladaste allsång och förra säsongen slog programmet tittarrekord med en genomsnittssiffra på 1 055 000 per program och en andel som i snitt låg på 32,24 procent. Förra året såg över 75 000 personer Lotta på Liseberg live i parken.

*Första avsnittet sänds 20.30 på grund av fotbolls-EM.

Sommarens program vecka för vecka med alla artister

27 juni:

Carola
Viktor Olsson
The Fooo Conspiracy
Carl-Einar Häckner
Martin Almgren
Elisa Lindström (inställt pga sjukdom)

4 juli:
Hasse Andersson
Robin Bengtsson
Wiktoria
Mikael Wiehe, Ebba Forsberg, Plura

11 juli:
Samir & Viktor
Ida Wiklund
Louise Hoffsten
Ola Salo som "Hedwig"

18 juli:
Ace Wilder
Loa Falkman
Ken Ring
Brolle & Charlotte Perrelli

25 juli:
Michael Bolton
Oscar Zia
Marit Bergman
Lisa Ajax
Nadja Evelina

1 augusti:
Timo Räisänen
Panetoz
Tommy Körberg & Peter Dalle
Sonja Aldén

8 augusti:
Niklas Strömstedt
Sissel Kyrkjebø
Lisa Nilsson
Margaret
Rockmusikalen Hair – GöteborgsOperan

15 augusti:
Christer Lindarw med After Dark
Lasse Berghagen
Smith & Thell
Molly Pettersson Hammar

Fler artister kan tillkomma. Med reservation för eventuella ändringar.

Sittplatsbiljetter till alla sommarens föreställningar släpps den 14 juni klockan 09.00 här

Lotta på Liseberg - tillbaka på TV4 sommaren 2021

Även i år blir det en sommar av glädjande allsång och musik tillsammans med Lotta Engberg på Liseberg. Datumen för sommarens program i TV4 är satta och det blir 7 måndagar och ett extra långt, fullspäckat premiärprogram söndagen 20 juni. Om det blir publik på plats framför Stora Scenen återstår att se. – Jag längtar så vansinnigt mycket efter att få träffas igen!, säger Lotta Engberg.

Lotta på Liseberg kommer tillbaka 2021

Även i år blir det en sommar av glädjande allsång och musik tillsammans med Lotta Engberg på Liseberg. Datumen för sommarens program i TV4 är satta och det blir 7 måndagar och ett extra långt, fullspäckat premiärprogram söndagen 20 juni.

Det här händer under Lotta på Liseberg 10 augusti

Det har blivit dags för säsongens sista Lotta på Liseberg. För att sätta extra guldkant på kvällen har Lotta bjudit in Måns Zelmerlöw, Wiktoria, Per Andersson, Liamoo, Jill Johnson och Robin Stjernberg.

Medley med Hasse Andersson & Lotta

Hasse Andersson och Lotta kör ett medley med låtarna ”Kär och galen”, ”Skomakaren Anton”, ”Gifta sig i jeans”, ”Arrendatorns klagan”, ”Åh vad jag älskade dig just då” och ”Änglahund”.