Sommarkrysset - med Lottodragningen

Svenskt underhållningsprogram. Från Gröna Lunds stora scen i Stockholm bjuds det på klurigheter i kryssform där varje detalj i programmet kan vara en lösning till sommarkrysset. Det blir också uppträdanden av både svenska och utländska artister samt intervjuer. Gry Forssell är programledare.

Svenskt underhållningsprogram. Från Gröna Lunds stora scen i Stockholm bjuds det på klurigheter i kryssform där varje detalj i programmet kan vara en lösning till sommarkrysset. Det blir också uppträdanden av både svenska och utländska artister samt intervjuer. Gry Forssell är programledare.

Sabina Ddumba, Måns Zelmerlöw och Little Jinder är några av artisterna som besöker Sommarkrysset

Det är stjärnspäckat när Sommarkrysset är tillbaka på Gröna Lund. Gry Forssell leder tittarna genom spännande kryss och härlig musikunderhållning. Färgstarka artister såsom Shawn Hook, The Fooo och Rebecca & Fiona kommer att uppträda i sommar. Sommarkrysset har säsongspremiär den 9 juli.

- Det är så kul att Sommarkrysset äntligen är tillbaka och gästas av några av Sveriges bästa artister! Jag träffade Panetoz i förra veckan och de var superpeppade precis som jag! Det är en härlig blandning med musik för alla åldrar och kul med så många bra kvinnliga artister i år, säger Gry Forssell.

Sommarkrysset är tillbaka för sin elfte säsong och det bjuds på förstklassig underhållning med en härlig blandning av artister från olika genrer. Några av Sveriges mest folkkära artister och musiker kommer inta Gröna Lund-scenen och tittarna kommer även få se några nya stjärnskott och internationella namn. Bland annat kommer Owe Thörnqvist i säsongsstarten bjuda på ett hits-medley, Molly Sandén och Linda Pira kommer framföra en duett tillsammans och den internationella artisten Margaret framföra sin radiohit Cool me down.

Nytt för i år är Sommarkryssets följetong Semestrarnas Mästare där popstjärnorna Samir & Viktor ställs mot blogg- och Instagramprofilerna Bianca Ingrosso och Ellen Bergström i stenhårda sommardueller. Varje vecka tävlar de i nya utmaningar, i allt från att packa semesterbilen till att grilla korv och sätta upp tält.

Årets artister är:

9 juli: Sabina Ddumba, Panetoz, Molly Sandén & Linda Pira, Margaret, Owe Thörnqvist

16 juli: The Fooo, Boris Renée, Caroline af Ugglas, Nääk & Nimo med Kaliffa, Jennifer Brown

23 juli: Samir & Viktor, Little Jinder, Takida, Elisa Lindström, Movits!

30 juli: SaRaha, Malena Ernman, Amanda Winberg, State of Sound, Jakob Karlberg, Evelina Olsén

6 augusti: Wiktoria, Perelli & Brolle, Marriette, Flying Illusion, John de Sohn, Albin & Mattias

13 augusti: Isa, Dua Lipa, Doug Seegers, Kristin Amparo, Martin Stenmarck

20 augusti: Måns Zelmerlöw, Alcazar, Shawn Hook, Rebecca & Fiona

Fler artister tillkommer. Med reservation för eventuella ändringar.

I varje program kan tittarna vara med och lösa tre korsordskryss i direktsändning. Det går att enkelt själv rita upp sig egen kryssplan på 5 x 5 rutor eller att ladda ner Sommarkryssets app och klura ut svaren på ledtrådarna direkt i sin mobil eller surfplatta. Tittarna som ringer in rätt svar kan vinna upp till 75 000 kronor och ibland ännu mer.

Sommarkrysset sänds i sju avsnitt med säsongsstart lördagen den 9 juli klockan 20.00 i TV4.