Extern länk
Början på sidans innehåll

Riktiga karlar

Riktiga karlar

Fem ohälsosamma män ska komma i form för att ställa upp i ett lopp i triathlon. På fyra månader ska de ändra sin kost och sin inställning till allt från att äta grönsaker till att jogga frivilligt. Allt under ledning av triatleten Jonas Colting.Fem ohälsosamma män ska komma i form för att ställa upp i ett lopp ...

Riktiga karlar – nytt livsstilsprogram i TV4

Träning och hälsotips är inget för riktiga karlar, idrott är något man ser på TV och sexpacket har man i kylen, inte på magen. Så låter melodin för deltagarna i TV4s nya livsstilsprogram Riktiga karlar. I programmet ställs fem män med ohälsosamma vanor, som alla anser sig vara riktigt rejäla karlakarlar, inför sitt livs största utmaning – ett OS-triathlon. Till sin hjälp har de coachen Jonas Colting, en av Sveriges främste triatleter.

Riktiga karlar får tittarna lära känna fem män vars ohälsosamma livsstil både gör dem äldre än vad de egentligen är och riskerar att orsaka en rad sjukdomar som kan förkorta deras liv. I programmet får de sitt livs utmaning. De ska helt byta livsstil och efter endast fyra månader genomföra en komplett triathlon – 1,5 km simning, 40 km cykling och sedan 10 km löpning.

- Det känns spännande att se om några av landets mest otränade män på relativt kort tid kan klara av att helt ändra livsstil och genomföra en nästan oöverstiglig fysisk utmaning. Att de medverkande dessutom anser sig vara riktiga karlakarlar gör mötet med en helt ny och avsevärt hälsosammare värld extra intressant och inte minst inspirerande och förbaskat kul, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent.

Till sin hjälp har männen coachen Jonas Colting, en av världens mest framstående inom sporten.

- Det är bra killar, men de är helt omedvetna om riskerna som finns med livsstilen de för. Det knasiga är att de aldrig skulle tanka vilken skit som helst i sina bilar, men i sina egna kroppar är de beredda att stoppa i princip vad som helst. Det kommer krävas rejäla förändringar och jag lovar att tittarna kommer imponeras av deras resa, säger Jonas Colting.

Här är de medverkande i Riktiga karlar:

Jonas Jonson, 36 år från Borensberg - Det är ju manligt att väga tresiffrigt, så enkelt är det ju, säger Jonas.

Andreas Klasson, 31 år från Hedemora - En riktig karl för mig är en kille som kan dricka öl och snusa, säger Andreas.

Erik Arnesén, 41 år från Sollentuna - Löpning tycker jag är fjantigt och jobbigt. Usch, finns ingen anledning att springa när det finns motorfordon liksom, säger Erik.

Markus Hansson, 35 år från Billesholm - Min kropp är jag stolt över, jag har själv byggt upp den och billigt har det inte varit, säger Markus.

Kristoffer Hermansson, 28 år från Helsingborg - Jag tycker att en riktig man jobbar med händerna, har arbetsbyxor på sig och tar hand om sin käresta, säger Kristoffer.

Riktiga karlar har premiär i TV4 torsdagen den 8 september klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play

Riktiga karlar på TV4 Play