Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Presskonferens med Idol-juryn inför säsongspremiären

Det är nu mindre än en vecka kvar till premiären för Idol 2016. Redan under onsdagen höll juryn tillsammans med programledaren Pär Lernström en presskonferens.

Följ presskonferensen på Idols Facebooksida. Klicka här!

Måndagen den 22 augusti, klockan 20.00 i TV4, är det äntligen dags för Idol 2016 att kicka igång auditionturnén genom landet. Men redan onsdag 10.10 kommer den nya juryn att äntra scenen tillsammans med programledaren Pär Lernström för att hålla presskonferens i Stockholm. 

Supertrion som intar jurybordet i år, Nikki Amini, Quincy Jones III och Fredrik Kempe, kommer då alla tre finnas på plats för att berätta om årets stora jakt på nästa stjärna i musikbranschen. 

– Det har varit en lång process där vi sökt efter en jury som kompletterar varandra och som har den bakgrund inom musikindustrin som krävs för att kunna hitta nästa stjärna. Fredrik, Quincy och Nikki är mer än vad vi kunnat önska! De sitter på spetskompetens inom sina områden och tillsammans har de vad som krävs för att kunna upptäcka framtida idoler. Nu är det dags att skriva ny Idolhistoria! har Clara Ytterborn, exekutiv producent Idol, tidigare sagt om juryn. 

Håll koll här på TV4.se/Idol för det senaste om Idol 2016. 

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.