Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Vem är Fredrik Kempe i nya Idol-juryn?

Med erfarenhet som artist, låtskrivare och artistscout går Fredrik Kempe in som en del av Idol-juryn i Idol 2016.

Fredrik Kempe är ständigt aktuell i den svenska musikvärlden både som låtskrivare och som artistscout. Under de senaste åren har han ägnat sig åt att upptäcka och bygga nya artister samt att arbeta med och utveckla redan etablerade artister. Fredrik har bland annat upptäckt bl.a. Eric Saade, Linus Svenning och Anton Ewald samt lanserat popkarriärer för bland andra Malena Ernman och Måns Zelmerlöw.

Fredrik Kempe har blivit ett ansikte för svenska folket för hans medverkan i Melodifestivalen där han både varit artist och låtskrivare. Sedan 2007 har Fredrik haft med bidrag i Melodifestivalen varje år, varav totalt fyra vinster i tävlingen.

Kempe svarar på snabba frågor:

Han har bland annat skrivit skrivit hitlåtarna Cara Mia (Måns Zelmerlöw), Manboy (Eric Saade), Moving On (Sarah Dawn Finer) och Undo (Sanna Nielsen). Idag arbetar Fredrik främst inom popgenren men han har även goda kunskaper inom opera, schlager, klassiskt och musikal.

Få full koll på Fredik Kempres Idoljury-kollegor Nikki Amini och Quincy Jones III genom att klicka dig vidare.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.