Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Så kan du ta dig in i Idol via TV4-Playbiljetten

Ansökningen är stängd - nu börjar kampen för att ta sig direkt in i Idol 2016 via TV4-Playbiljetten.
Så här kan du hjälpa just din favorit, eller dig själv, att få möjligheten att träffa juryn.

Vid midnatt onsdagen den 24/8 stängde årets ansökan till TV4-Playbiljetten ner. Och än en gång har det varit ett högt tryck när Idol erbjuder en extra, sista, chans för svenska folket att ta sig direkt från soffan in i Idol 2016.

Men, kampen är inte över. När din video är uppladdad gäller det att sprida den till vänner och familj, och att stå ut i mängden. Några av de mest populära ansökningarna kommer att bjudas in till audition i Stockholm för att träffa Idol-juryn. Populariteten baseras på samlade värden av bland annat antal delningar och strömstarter. Så håll utkik på länken nedan - och hjälp dig själv eller någon du gillar att öka möjligheterna att ta sig till Idol. 

Alla videoauditions samlas här.

Lycka till!

------------------------------------------------------------------

Åldersgräns för att delta i Idol är 16 år. Du måste ha fyllt 16 år senast den 1 september 2016. Medtag legitimation till din audition.

Anis Don Demina till Idol med nya ”Idolraketen”

PROGRAMINFORMATION
I höst ansluter Anis Don Demina till Idol för att ihop med Pär Lernström leda fredagsfinalerna. Nytt för i år är även nya TV4 Play-programmet ”Idolraketen” där Anis Don Demina ger sig ut på jakt för att hitta talanger som kan gå raka vägen in till den pågående tävlingen om att bli Sveriges nästa stora artist.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

PROGRAMINFORMATION
TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

** Uppdatering: Ansökan är stängd för denna gång **
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.