Extern länk
Början på sidans innehåll

Kristallen

Kristallen

Det svenska tv-priset Kristallen delas ut vid en festlig gala 1 september 2022. Programledare: Peter Settman.Tv-priset Kristallen delas ut vid en festlig gala 1 september 2022.

TV4:s Kristallen-vinnare

Under söndagskvällen direktsändes den stjärnspäckade Kristallen-galan där TV4 tog hem två priser. Tilde de Paula Eby röstades fram av tittarna till Årets kvinnliga programledare och Heja Sverige vann Årets realityprogram.

Se Tilde de Paula Ebys rörande tacktal i spelaren ovan!

- Vi är stolta över våra priser och över samtliga nominerade bidrag som alla är resultatet av många människors hårda arbete och vår medvetna, stora satsning på bred underhållning, journalistik och högkvalitativt drama. Nu fortsätter arbetet att skapa program som samlar Sverige och som engagerar, underhåller och berör, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-Gruppen.

- Stort tack till alla tittare! Det här är det finaste priset jag någonsin har fått och jag är så otroligt glad och tacksam för alla som har röstat, säger Tilde de Paula Eby.

TV-priset Kristallen delades ikväll ut för tolfte året i rad och sändes i Kanal 5. 18 statyetter delades ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året och TV4-Gruppen var nominerade i 19 kategorier. Priset belönar nytänkande och originalitet samt exceptionellt gott hantverk. Av de 18 olika kategorierna utsågs tretton av pristagarna av en jury, fyra utsågs av publiken och ett, hederspriset, av Kristallens styrelse. TV4-Gruppen tog hem två priser, varav ett röstades fram av tittarna.

Om Kristallen:
Kristallen är ett kvalitativt pris och gala för svensk tv-produktion. Stiftelsen Det svenska tevepriset grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Sveriges tv-producenter. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. De svenska tv-kanalerna turas om att arrangera galan och prisutdelningen. Senast TV4 sände Kristallen var 2014.

Heja Sverige på TV4 Play

Klipp och program med Tilde på TV4 Play