Kristallen

Det svenska TV-priset Kristallen delas ut vid en festlig gala 27 augusti 2020.

TV4:s Kristallen-vinnare

Under söndagskvällen direktsändes den stjärnspäckade Kristallen-galan där TV4 tog hem två priser. Tilde de Paula Eby röstades fram av tittarna till Årets kvinnliga programledare och Heja Sverige vann Årets realityprogram.

Se Tilde de Paula Ebys rörande tacktal i spelaren ovan!

- Vi är stolta över våra priser och över samtliga nominerade bidrag som alla är resultatet av många människors hårda arbete och vår medvetna, stora satsning på bred underhållning, journalistik och högkvalitativt drama. Nu fortsätter arbetet att skapa program som samlar Sverige och som engagerar, underhåller och berör, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-Gruppen.

- Stort tack till alla tittare! Det här är det finaste priset jag någonsin har fått och jag är så otroligt glad och tacksam för alla som har röstat, säger Tilde de Paula Eby.

TV-priset Kristallen delades ikväll ut för tolfte året i rad och sändes i Kanal 5. 18 statyetter delades ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året och TV4-Gruppen var nominerade i 19 kategorier. Priset belönar nytänkande och originalitet samt exceptionellt gott hantverk. Av de 18 olika kategorierna utsågs tretton av pristagarna av en jury, fyra utsågs av publiken och ett, hederspriset, av Kristallens styrelse. TV4-Gruppen tog hem två priser, varav ett röstades fram av tittarna.

Om Kristallen:
Kristallen är ett kvalitativt pris och gala för svensk tv-produktion. Stiftelsen Det svenska tevepriset grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Sveriges tv-producenter. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. De svenska tv-kanalerna turas om att arrangera galan och prisutdelningen. Senast TV4 sände Kristallen var 2014.

Heja Sverige på TV4 Play

Klipp och program med Tilde på TV4 Play

Storseger för TV4 och C More i flera kategorier på årets Kristallen

Under torsdagskvällen sändes tv-galan Kristallen där TV4 tog hem flera prestigefulla priser. Renée Nyberg och David Hellenius vann kristaller som Årets Programledare och årets succésäsong av Robinson prisades med en kristall i Årets Dokusåpa. Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet vann kategorin Årets barnprogram, och TV4 belönades med pris i Årets Sportproduktion för Fotbolls-VM 2019. Sist men inte minst vann Mandelmanns gård Årets Livsstilsprogram.

Så röstar du i Kristallens publikpriser

I årets Kristallen är David Hellenius, Renée Nyberg och Renées brygga nominerade från TV4-tittarna i publikpriserna Årets manliga programledare, Årets kvinnliga programledare och Årets program. Det är du som tittare som bestämmer vinnarna i respektive kategori.

Här är alla nomineringar till Kristallen 2020

Det är återigen dags att prisa och hylla det gångna årets bästa tv-upplevelser. Petra Mede bjuder in tittarna till en glittrande galakväll när Kristallen sänds i TV4 klockan 20.00 den 27 augusti.

Rösta på dina TV4-favoriter i Kristallen

Nu har du möjligheten att rösta på tittarnas favoriter i de tre publikpriserna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare samt Årets program i Kristallen. De nominerade från TV4 är Tilde de Paula Eby, David Hellenius och Mandelmanns gård.

Här är alla nomineringar till Kristallen 2019

Det stora tv-priset Kristallen fyller femton år och det med besked. Babben Larsson och David Sundin bjuder in tittarna till en stjärnspäckad gala som prisar och hyllar det gångna årets bästa tv-program.
Kristallen direktsänds från Cirkus i Stockholm fredagen den 30 augusti 20.00 i SVT.

Nominera dina favoriter till Kristallen 2019!

Här kan du nominera dina favoriter från TV4 i kategorierna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare och Årets program. Röstningen avslutas 11 augusti 24.00.