Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2016

Vad har en konstnär, en informationsledare, en säljare och tre studenter gemensamt? Jo, de alla fullkomligt älskar att baka och är några av deltagarna tittarna får möta i Hela Sverige bakar 2016.

Nytt för i år är programmet Rickards parad som kommer visas på TV4 Play direkt efter att Hela Sverige bakar har sänts i TV4. Det blir tio veckor fyllda av fantastiska sötsaker, gripande historier och enorm bakpassion när succéprogrammet är tillbaka den 27 september klockan 20.00 denna gång i TV4.

– Jag är överlycklig att Hela Sverige bakar snart drar igång, det är ett varmt program med mycket hjärta och själ och jag lovar att tittarna kommer älska årets deltagare som kommer att ge massa tips och också häftiga historier. Stora drömmar blandas med magiska bakverk och i år visas programmen i TV4. Det här är ett måste att titta på med en kopp te och något bakat när höstmörkret kryper sig på! Säger Tilde de Paula Eby.

Tolv begåvade och färgstarka hemmabagare har blivit utvalda för att tävla i alltifrån tårtor till brödbak. Tävlingarna äger rum på Taxinge slott i Sörmland och vinnaren får förutom den ärofyllda titeln ”Sveriges bästa hemmabagare” dessutom ge ut en kokbok. Programmet leds av Kristallen-vinnaren Tilde de Paula Eby och som vanligt har hon med sig den eminenta juryn bestående av kakdrottningen Birgitta Rasmusson och brödkungen Johan Sörberg. Deltagarna har olika starka historier om varför de började att baka och det blir en känslosam och utvecklande resa för dem. I årets säsong får de medverkande prova på nya och spännande utmaningar i köket och det bjuds på ännu fler överraskningsmoment än tidigare.

– Till den femte säsongen har vi tänkt några varv extra för att göra programmet ytterligare spännande och deltagarna får prova på nya utmaningar och flera överraskningar, säger Tilde de Paula Eby.

En nyhet för i år är programmet Rickards parad där Rickard Söderberg bakar på TV4 Play direkt efter varje avsnitt av Hela Sverige bakar i TV4. Rickard gör en variant av veckans paradbak på hans alldeles egna energifulla och konstnärliga sätt. Samtidigt som Rickard försöker få till sin kreativa och färgsprakande variant av bakverket gästas han av deltagare som bjuder på tips, rolig kuriosa och berättar om hur de har lyckats med kvällens utmaning.

Deltagarna i Hela Sverige bakar 2016:

Ada Booshi, 19 år, student, Göteborg

Axel Andersson, 18 år, student, Örebro

Emma Skarin, 32 år, informationsledare, Vallentuna

Erik Dahlin, 25 år, student och gruppträningsinstruktör, Göteborg (ursprungligen från Arvika)

Erika Lindgren, 31 år, sjukpensionär, Göteborg

Hanna Nilsson, 59 år, arbetsförmedlare, Ängelholm

Ida Karlsson, 33 år, dagmamma, Gnesta

Isabelle Aderheim, 26 år, nagelteknolo och modell, Vaxholm

Jakob Lövin, 22 år, kock, Båstad

Johan Lundbäck, 26 år, säljare, Göteborg

Linda Gidlund, 44 år, konstnär, Uppsala (ursprungligen från Övik)

Shireen Selfelt, 28 år, account manager, Stockholm (ursprungligen från Helsingborg)

 

Följ Hela Sverige Bakar i sociala medier:

Facebook
Instagram
#helasverigebakar

Programledare:
Tilde de Paula Eby vann tittarnas pris Årets kvinnliga programledare på Kristallengalan 2016 och är även programledare på Nyhetsmorgon på vardagarna. Hon är aktuell som programledare i Dr Mikael & Tilde och har podcasten Läkarpodden. Tilde har också gett ut boken Tiden läker inga sår och lett galor som Tillsammans mot cancer och Polar Music Prize.

Jury:
Birgitta Rasmusson har jobbat på ICA provkök i 20 år och varit med och skrivit Den rutiga kokboken och Sju sorters kakor som är Sveriges mest sålda bok. Johan Sörberg är prisbelönt mästerbagare och bagarlandslagets coach med flera fina utmärkelser i sitt CV.

Femte säsongen av Hela Sverige bakar har säsongspremiär tisdagen den 27 september klockan 20.00 i TV4 och sänds i 10 avsnitt.

Sök till Hela Sverige bakar 2021

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare 2021! Så här gör du för att söka!

Så gör du perfekta Milanostänger

Milanostången fanns med i Sju sorters kakor redan i början av 1950-talet, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Men i Hela Sverige bakar finns det alltid plats för en fin Milanostång på kakfatet. Elisabeth och Johan visar hur du gör!

Så gör du Crêpes Suzette

En klassisk fransk dessert med flamberade små dessertpannkakor - men inte helt lätt att göra perfekta. Elisabeth och Johan guidar dig genom stegen!

Så gör du macarons

Johan och Elisabeth från juryn i Hela Sverige bakar visar hur du gör den klassiska franska mandelkakan med kallvispad maräng.

Så gör du cannoli

Elisabeth och Johan visar hur du gör det klassiska sicilianska bakverket i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Ny jurymedlem och årets deltagare i Hela Sverige bakar 2020

Bland fluff och maränger är det återigen dags för tittarfavoriten Hela Sverige bakar. I år med den nya jurymedlemmen Elisabeth Johansson som är mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning. I Matlagnings-OS 2004 fick hon guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj tillsammans med sitt lag.

Sök till Hela Sverige bakar 2020

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare! Så här gör du för att söka!

Thomas svaghet är tårtor och pajer

Thomas, 66 år, från Stockholm. Före detta tävlingsgymnast som älskar att arbeta med surdeg och håller surdegskurser för amatörer. Thomas vill uppmuntra fler äldre män att baka.

Mattias är glad och strukturerad

Mattias, 47 år, från Stockholm. Målmedveten fastighetschef som gillar att träna bikramyoga. Älskar att baka för att det ger utlopp för både den logiska och kreativa sidan.

Jannie siktar på minst fjärde plats

Jannie Skarstedt, 30, från Ängelholm. Tävlingsinriktad försäljningsområdeschef som älskar att dekorera bakverk. Jannies mamma deltog i programmet 2016, och hon hoppas nu komma längre.

Lär känna Dennis

Dennis är 33 år från Örebro. Teckenspråks- och dövblindtolk som gillar att organisera saker. Intresset för bakning väcktes i gymnasiet och han älskar att baka mjuka kakor

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2019

Den 25 september är Hela Sverige bakar tillbaka med 12 nya amatörbagare från hela landet. Överraskningar, oväntade twister och en hel del dramatik väntar när deltagarna gör upp i sockerstinna bakutmaningar.

Årets deltagare i Hela Sverige bakar

Tittarfavoriten Hela Sverige bakar är tillbaka med nya programledare, förnyat innehåll och tolv färska hemmabagare. Vi får möta allt från en taxichaufför som är besatt av vetedegar till en före detta elitidrottare som har bakat sedan tolvårsåldern.