Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Vilka är vidare till kvalfinalen av Idol 2016?

Här är de Idoler som har säkrat en plats i årets kvalfinal.

Greg G Curtis - Se Gregs framträdande här.
Oskar Häggström - Se Oskars framträdande här.

Rebecka Karlsson - Se Rebeckas framträdande.
Nicole Touma - Se Nicoles framträdande.

Charlie Grönvall - Se Charlies framträdande.
Cameron Jai - Se Camerons framträdande.

Zeana Muratovic - Se Zeanas framträdande.
Renaida Braun - Se Renaidas framträdande.

De som tagit sig vidare har fått flest röster av tittarna och att de är därmed klara för kvalfinalen på fredag den 23:e september. 

Liam Cacatian Thomassen, Daniel Poopuu, Feliks Parik, Mabel Zewdie, Victoria Björling, Frida Kropp Lindh, Adrian Jonasson, Jesper Peterson, Gabriel Danielsson, Saga Brännlund, Hanna Löwenborg och Julie Yu togs sig inte vidare direkt till kvalfinalen men är ännu inte ute ur Idol 2016. De kan fortfarande bli räddade kvar i tävlingen av Idol-juryn som sammanlagt kommer dela ut fyra wildcards under fredagen till dem som de vill höra sjunga en gång till. 

Under kvalfinalen slåss 13 tävlande om att bli topp 12 i Idol 2016. Den 13:e deltagaren är vinnaren av TV4-Playbiljetten. Se till att din favorit får sista platsen i Idols kvalfinal här!

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.