Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Cameron tvingades lämna Idol: "Det känns helt sjukt"

Cameron Jai tvingades lämna Idols andra fredagsfinal.
Efter beskedet föll idolen i tårar, med vännen Rebecka vid sin sida.
- Jag vet inte vad jag ska säga, säger en förvånad Cameron.

Efter skrällen med Zeana Muratovic förra veckan - nu var det dags igen. När 12 idoler blev 11 var det Cameron som föll på målsnöret med Feliks Parik bredvid sig. Cameron Jai hade fått kritik från juryn, och svenska folket höll med i röstningen. 

- Jag är jävligt nervös, sa Cameron inför beskedet. 

Och direkt efter att sista platsen gått till Feliks var det en omtumlad Cameron som beskrev känslorna i Idol Extra med Gry Forssell och Farao Groth. 

- Just nu känns det inte så jäkla bra. Men... ja, säger en tagen Cameron efter beskedet samtidigt som vännen Rebecka som haft sin vän vid sin sida genom Idol föll i tårar i Idol Extra. 

- Det känns helt sjukt, säger hon om sin utslagna vän samtidigt som de båda faller i tårar.

- Nu ser du till att vinna, säger en tagen Cameron i Idol Extra. 

Cameron kämpade mot gråten, men ville samtidigt tacka alla fans som ställt upp för honom.

- Jag vill bara tacka alla fans som stöttat mig, säger Cameron.

Se allt från Camerons Idol-resa här.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.