Syrror

Syrror i TV4, ett sjukhusdrama där fyra sjuksköterskor på en akutmottagning i Stockholm står i centrum. Livet på sjukhuset kantas av dramatik, spänning och romantik när sjuksystrarna tillsammans med kollegor tampas med tuffa fall och trassliga privatliv. Syrror utspelar sig på akutmottagningen och traumaavdelningen på ett av Stockholms större sjukhus. I serien får tittarna lära känna sjuksystrarna Iris (Celie Sparre), Julia (Marall Nasiri), Malin (Tanja Lorentzon) och Carina (Jeanette Holmgren), både i arbetet på sjukhuset och i deras färgstarka privatliv.

Syrror i TV4, ett sjukhusdrama där fyra sjuksköterskor på en akutmottagning i Stockholm står i centrum. Livet på sjukhuset kantas av dramatik, spänning och romantik när sjuksystrarna tillsammans med kollegor tampas med tuffa fall och trassliga privatliv. Syrror utspelar sig på akutmottagningen och traumaavdelningen på ett av Stockholms större sjukhus. I serien får tittarna lära känna sjuksystrarna Iris (Celie Sparre), Julia (Marall Nasiri), Malin (Tanja Lorentzon) och Carina (Jeanette Holmgren), både i arbetet på sjukhuset och i deras färgstarka privatliv.

Syrror avsnitt 1: Komplicerade relationer deluxe

Efter första avsnittet av nya sjukhusserien Syrror är det en sak som står klar: Inget är som det verkar på ytan.
Komplicerade fall och relationer på jobbet avlöses av minst lika komplicerade privatliv där hemligheterna står som spön i backen.

Ärlighet varar längst – eller?
På en akutmottagning i Stockholm jobbar sjuksköterskorna Carina, Julia och Malin.
Iris är ny och det här är henne första jobb som färdig sköterska. Till skillnad från de andra har hon ännu inte hunnit vänja sig vid den unge läkaren Holmströms minst sagt annorlunda beteende, vilket innebär att hon också vågar säga vad hon tycker. När en äldre dam med ischemisk tarm kommer in är Iris den enda som lyssnar till kvinnans egen vilja. Holmströms fokus verkar ligga på att snabbt få operera medan kvinnans familj till varje pris vill att hon ska överleva. När Iris inte når fram till Holmström pratar hon med damens familj men brusar upp och förolämpar de anhöriga. De får sig dock en tankeställare och ändrar senare åsikt om operationen.
Samtidigt stöter ambulansföraren Erik på Iris som dock inte verkar allt för intresserad.
Efter sitt skift åker Iris till Paul, en man hon verkar ha ett minst sagt komplicerat förhållande med. Det hela verkar vara en romantisk dejt men det börjar och slutar i sovrummet – och på vägen ut plockar Iris med sig ett kuvert med pengar innan hon beger sig hem till sin sovande son. Underhåll för sonen – eller olaglig sidoverksamhet? 

Hur mår duktiga Malin?
Malin kämpar för att frun till en allvarligt sjuk man ska behålla lugnet inför en planerad hjärttransplantation. Under ett samtal säger Malin att hon inte har några barn, men kanske vill ha i framtiden.
Medan Malin på ytan är lugnet själv verkar hon ruva på en mörk hemlighet. Mitt i ett samtal med den ledsna kvinnan börjar hon skaka och kallsvettas och i omklädningsrummet ser vi hur hon injicerar sig med något som verkar göra henne lugn. Lider Malin av en sjukdom – eller ett beroende?
När Malin kommer hem väntar en berusad man på henne utanför porten, som verkar vara hennes ex. Han säger att han vill ha barn med henne men hon ber honom gå hem. Senare ser vi hur han sover på hennes soffa medan hon själv ligger sömnlös i sin säng. Är det här en kille som kommer ställa till det för henne?

Kyligt mellan mamma och dotter
Carina är navet på sjukhusets akut och en trygg punkt för både patienter och personal. Men på en annan avdelning ligger hennes make i koma och förhållandet till dottern Rebecka verkar inte vara det bästa. Medan Rebecka tycks tro att hennes pappa kommer att klara sig och vakna, verkar Carina ha accepterat att hennes man antagligen inte kommer att klara sig. Under ett av sina besök säger hon att han äntligen har tid för henne, något som indikerar att de kanske inte hade det bästa av förhållanden när han var frisk.

Det ”perfekta” äktenskapet
Tillbaka efter fyra års föräldraledighet är Julia, som verkar leva det perfekta livet med maken Alexander och två döttrar. Hennes första uppdrag blir att hämta ett hjärta i Norge och hon stöter direkt på patrull i form av läkaren Max. Han verkar inte ha allt för mycket till övers för en kvinna som tillbringat fyra år med sina barn, och ifrågasätter om valet var Julias eller hennes mans. Men när andrepiloten faller ihop mitt under flighten hem till Sverige, får hon en chans att briljera. Det är hon som förstår att hans lunga punkterats och att Max och hon med hjälp av en penna kan dränera lungan på luft. När teamet som lyckas rädda livet på piloten landar i Sverige, visar Max en annan sida och berömmer Julia. Hemma är Alexander dock lagom intresserad av fruns hjälteinsats och pratar hellre om sina egna bekymmer på praktiken. På kvällen sitter Julia och bläddrar i en medicinsk tidskrift – blev hon inspirerad av Max ord om att bli läkare?

Noll koll
På sjukhuset jobbar också den märkliga läkaren Holmström som inte verkar vara särskilt duktig på det sociala – vare sig det gäller patienter eller kollegor. Men visst önskar man att man kunde vara lika kort i tonen som han ibland, när det verkligen behövs?
Överläkaren Margot verkar å sin sida vara något ringrostig vad gäller operationer – Carina fick fylla i vad instrumenten heter medan Margot kommenterade vad den icke-sovande patienten luktade. Och man vet att man jobbat länge inom vården när tacos är ett helt okej samtalsämne samtidigt som man gräver runt i ett ljumskbråck. Men Margot känns som en person som kommer vara hård när det behövs – och kanske ställa till det för personalen? 

Trailer Syrror säsong 2

Omskrivna och hyllade Syrror är tillbaka med en andra säsong. Den nya säsongen bjuder på kärlek, svek och överraskningar för gänget på sjukhusets akutmottagning. Starka och känslosamma fall blandas med moraliska dilemman när sjuksköterskorna Iris, Malin, Carina och Julia är tillbaka med en dramatisk andra säsong med start 5 oktober i TV4 och TV4 Play.

Då är TV4:s sjukhusdrama Syrror tillbaka

Tittarsuccén Syrror är tillbaka med en andra säsong. Den nya säsongen bjuder på kärlek, svek och överraskningar för gänget på sjukhusets akutmottagning. Starka och känslosamma fall blandas med moraliska dilemman när sjuksköterskorna Iris, Malin, Carina och Julia är tillbaka med en dramatisk andra säsong med start 5 oktober i TV4.