Stjärnkusken

När välkända svenskar kastar sig ut i det okända och upptäcker tjusningen och glädjen med äkta hästkrafter kan allt hända. De modiga stjärnorna ska tävla om vem som är den bästa travkusken.

När välkända svenskar kastar sig ut i det okända och upptäcker tjusningen och glädjen med äkta hästkrafter kan allt hända. De modiga stjärnorna ska tävla om vem som är den bästa travkusken.

Stjärnkusken är tillbaka med Linda Lindorff som ny programledare

När Stjärnkusken är tillbaka tar Linda Lindorff över som ny programledare. Programmet hade premiär förra sommaren och gjorde succé när ett gäng välkända svenskar kastade sig ut i det okända och upptäckte tjusningen och glädjen med äkta hästkrafter.
-Stjärnkusken är en dröm att programleda, på många sätt. Jag gillar när det handlar om verkliga känslor och är en riktig utmaning, säger Linda Lindorff.

I Stjärnkusken tar sig ett gäng kända svenskar an sitt livs utmaning för att med massor av mod, en stor portion nyfikenhet och lite jävlar anamma visa vem som är den bästa travkusken.

-Stjärnkusken är tillbaka och jag kan redan nu utlova än mer dramatik och spänning än första säsongen! Att Linda kliver in som ny programledare känns ju hur härligt som helst, Stjärnkusken är en tävling men det handlar precis lika mycket om stort mod och personlig utveckling och där kommer Linda verkligen att lyfta den här säsongen, säger Johan Janrell, exekutiv producent på TV4.

Linda Lindorff har tidigare lett tittarsuccéer som Bonde söker fru, Farmen och Robinson.

- Hästar är stora – de väger ju ett halvt ton (!) och är enormt starka. Den som kommer att lyckas bli stjärnkusk MÅSTE ha både en rejäl portion mod, kärlek till hästen och någon slags plan för få hästen att göra sitt yttersta för sin kusk. Det krävs inte så lite känsla och djärvhet för att lyckas! säger Linda Lindorff.

Under förra årets säsong kämpade bland andra Patrik Sjöberg, Camilla Henemark och Cecilia Ehrling om titeln innan slutligen Kee Marcello stod som vinnare.

Programmet produceras av Nyhetsbolaget och spelas in just nu med säsongsstart efter årsskiftet. 

Här är årets tävlande i Stjärnkusken

När Stjärnkusken är tillbaka är det ett nytt gäng välkända svenskar som kastar sig ut i det okända och upptäcker tjusningen med äkta hästkrafter och travglädje. Erica Johansson, Runar Sögaard, Regina Lund, Saga Scott, Simon Zion, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och Cecilia "Amazon" Benjaminsson är de som greppar tömmarna för att tävla om travvärldens hetaste titel.

Behrang Miri

Artist, programledare, debattör och föreläsare.

Cecilia Ehrling

Dansaren som kammat hem vinsten i Let's Dance hela fyra gånger.

Kee Marcello

Gitarrist, artist, författare, entreprenör och f.d. medlem i Europe.

Zimzon Lelo

Zimzon, också känd som Delta i Gladiatorerna, och skapare av träningsfilosofin Zimzone.