Syrror

Syrror i TV4, ett sjukhusdrama där fyra sjuksköterskor på en akutmottagning i Stockholm står i centrum. Livet på sjukhuset kantas av dramatik, spänning och romantik när sjuksystrarna tillsammans med kollegor tampas med tuffa fall och trassliga privatliv. Syrror utspelar sig på akutmottagningen och traumaavdelningen på ett av Stockholms större sjukhus. I serien får tittarna lära känna sjuksystrarna Iris (Celie Sparre), Julia (Marall Nasiri), Malin (Tanja Lorentzon) och Carina (Jeanette Holmgren), både i arbetet på sjukhuset och i deras färgstarka privatliv.

Det här vet du garanterat inte om nya sjukhusserien Syrror

En är spruträdd, en annan veteran inom sjukhusserier och någon har varit barnflicka i familjen Parnevik.
Följ med bakom kulisserna och lär dig allt du inte visste att du ville veta om Syrror!

- Som förberedelse för rollerna som sjuksköterskor fick skådespelarna själva praktisera på Södersjukhuset i Stockholm och Danderyds sjukhus.

- Tanja Lorentzon som spelar Malin, är i verkligheten superrädd för nålar och sprutor, vilket gjorde att hon nästan svimmade under sin praktik.

- För Jeanette Holmgren, som spelar Carina, är det inte första gången som hon medverkar i en sjukhusserie – hon spelade nämligen läkaren Gunilla Persson (!) under fyra år i Vita lögner.

- Syrror spelades in under 6 månader i en specialbyggd studio, gjord i minsta detalj för att efterlikna en riktig akutmottagning. Vissa scener spelades dessutom in på riktiga sjukhus runtom i Stockholm.

- Alla fall i serien är baserade på verkliga fall.

- När serien spelades in fanns det alltid en sjukvårdskonsult på plats för att se till att allt ser korrekt ut (eftersom serien är fiktiv fick vissa saker dock korrigeras av inspelningstekniska skäl).

- Exteriören till seriens fiktiva sjukhus som syns i rutan, är egentligen Södersjukhuset i Stockholm.

- Henrik Norlén spelar kirurgen Max Hansen, och i verkligheten är både hans pappa och farfar kirurger.

- Celie Sparre, som spelar Iris i serien, har tidigare arbetat som nanny i familjen Parnevik i USA.

- När Marall Nasiri som spelar Julia, fick frågan om att provspela just för den rollen blev hon så paff att hon trodde det var ett skämt. Varför? "Julia är en typisk "helyllekaraktär", den perfekta frun och duktiga mamman, vilket är en roll som jag vanligtvis inte blir castad för –därför kändes det extra kul!"

- Förlagan till Syrror är finska succéserien Syke (puls), som också sålts till Norge och Danmark.

Trailer Syrror säsong 2

Omskrivna och hyllade Syrror är tillbaka med en andra säsong. Den nya säsongen bjuder på kärlek, svek och överraskningar för gänget på sjukhusets akutmottagning. Starka och känslosamma fall blandas med moraliska dilemman när sjuksköterskorna Iris, Malin, Carina och Julia är tillbaka med en dramatisk andra säsong med start 5 oktober i TV4 och TV4 Play.

Då är TV4:s sjukhusdrama Syrror tillbaka

Tittarsuccén Syrror är tillbaka med en andra säsong. Den nya säsongen bjuder på kärlek, svek och överraskningar för gänget på sjukhusets akutmottagning. Starka och känslosamma fall blandas med moraliska dilemman när sjuksköterskorna Iris, Malin, Carina och Julia är tillbaka med en dramatisk andra säsong med start 5 oktober i TV4.

Syrror avsnitt 1: Komplicerade relationer deluxe

Efter första avsnittet av nya sjukhusserien Syrror är det en sak som står klar: Inget är som det verkar på ytan.
Komplicerade fall och relationer på jobbet avlöses av minst lika komplicerade privatliv där hemligheterna står som spön i backen.