Extern länk
Början på sidans innehåll

Jävla klåpare

Svensk komediserie om hantverkarkulturen och renoveringshetsen i Sverige. En hantverkare, hans lärling och en kvinnlig målare sänds ut på märkliga uppdrag och samarbetet blir inte lätt. Dessutom förväntas killarna nu vara mycket mer produktiva.Svensk komediserie om hantverkarkulturen och renoveringshetsen i Sv...

Lär känna Sveriges fyra värsta klåpare

Dane, Marre, Weronica och Roland.
Lägg namnen på minnet.
För de här fyra vill du definitivt inte anlita nästa gång du renoverar.

Uppdaterad: Publicerad:

Dane
Dane är en old school snickare – trångsynt, lat och utan smartphone då teknik ofta stressar honom. Är i grunden osäker och konflikträdd men gör allt för att ge ett självsäkert intryck, både privat och yrkesmässigt.
Han ser problem i allt och börjar oftast sina meningar med ett ”Naej det går inte...”.
Han hittar hela tiden hinder för att slippa ta tag i uppgifter, förhalar in i det sista och har omedvetet hamnat i en spiral av att släcka bränder. Har dock inga problem att poängtera andras misstag utan att själv ha förmågan att se sina egna brister.
Drömmer om att renovera klart sitt eget hus och att starta eget men hindras av sin lathet och rädsla för förändring.

Marre
Marre är en ung självlärd snickare och Danes lärling. Till skillnad mot Dane ser Marre möjligheter i allt, gillar att gå till jobbet och tror verkligen att han kommer förverkliga folks drömmar.
Marre har gärna en egen idé om hur saker ska göras men glömmer tyvärr ofta viktiga detaljer. Är impulsiv, naiv och har en romantisk förenklad världsbild som gör det lätt för honom att dra igång projekt som han tyvärr inte ser konsekvenserna av. Har dessutom en tendens att vara för öppen och privat med kunderna, vilket kan stressa Dane. Är dock aldrig ute efter att konfrontera folk men räds inte att dela sina egna erfarenheter.

Weronica
Är i grunden en karriärist och försöker ofta sälja in fler tjänster till kunderna för att dryga ut den tama lönen. Vilket gör att hon blir lätt slarvig i sin egentliga uppgift som målare och ofta går på sin egen linje samt motsätter sig kundens önskemål då hon måste få ha ”konstnärlig frihet”. Weronica har alltid åsikter om Dane och Marres livsval och hetsar dessutom på Dane på arbetsplatsen eftersom hon aldrig kan börja med sitt innan de är klara.
Drömmer om att få bättre betalt, bli en välrenommerad inredare men hindras av sin sociala förmåga och brist på lyhördhet.

Roland
Skapar problem för våra hantverkare när han säljer in uppdrag på tok för billigt som gänget får ta konsekvenserna av. Roland vill modernisera företaget, sälja av allt och flytta till Thailand med sin fru. En avslappnad cyniker som varit med om många konkurser. Han har en förmåga att få negativa nyheter att låta som något positivt för snickarna.