Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Nya beskedet om Rebecka: "Hoppas det ska bli bra"

Rebecka Karlsson fördes akut till sjukhus.
Nu kommer ett nytt besked inför fredagens direktsändning i Idol.
- Jag har precis fått komma tillbaka till hotellet och hoppas det ska bli bra, säger Rebecka.

Det var under måndagen som Rebecka Karlsson fick rejäla magsmärtor och kramp. Hon tvingades söka vård på sjukhus, där läkarna befarade en blindtarmsinflammation. Men efter flera blodprover konstaterades att hon drabbats av en infektion. Efter dagarna på sjukhus kom under onsdagen ett nytt besked. 

- De säger att jag har en infektion i kroppen och måste vila. Men jag mår bättre och hoppas det fortsätter så fram till fredag så att jag kan ge allt, säger Rebecka efter att ha fått lämna sjukhuset. 

LÄS MER: Rebecka akut till sjukhus

- Jag har ju missat massa reptid och inte kunnat sjunga alls. Nu är det mycket att ta igen, och varje fredag är ju livsviktig. Därför har jag hela tiden känt att jag måste kunna stå där, och det ska jag kunna nu om allt går som det ska.

VAKNA MED: Rebecka om hur man ska hantera mobbare. 

Samtidigt vill Rebecka nu tacka Idol-fansen för allt stöd:

- Jag är så tacksam för alla som tänkt på mig. 

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.