Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Rebecka Karlsson sjunger ikväll trots magsmärtor

Efter den dramatiska starten på veckan med sjukhusövernattningar och penicillin är Rebecka Karlsson på fötterna igen - taggad inför kvällens fredagsfinal.

Det var i måndags 16-åriga Rebecka Karlsson behövde läggas in på sjukhus på grund av svåra magsmärtor. Efter två nätter utanför Idol-bubblan kom hon tillbaka till Idol-hotellet i onsdags med siktet på fredagsfinalen.

LÄS MER: Rebecka akut till sjukhus

Rebecka Karlsson har fortfarande inte fått helt bukt med infektionen som satt sig på hennes mage men efter råd av läkare har hon fått tillstånd att vara med i kvällens fredagsfinal. 

– Jag mår inte 100 procent bra men läkarna har sagt att så länge jag äter rätt och tar hand om mig själv kommer det inte vara något problem för mig att stå på scenen ikväll, säger Rebecka.

LÄS MER: Rebecka: "Jag har en infektion i kroppen"

Med sikte på finalen i Globen kommer Rebecka sjunga "Bang Bang" av Jessie J i kvällens Idol.

– Jag älskar verkligen att stå på scenen och bjuda på en show så det här är inget som kommer stoppa mig från att leva min dröm vilket jag gör varje dag här i Idol, säger Rebecka.

Missa inte kvällens avsnitt av Idol klockan 20:00  i TV4 och på TV4 Play.

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.