Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Rebecka tokhyllas efter sjukdomen: "Det finns inte ord"

Hon kämpade mot sjukdom.
Men i direktsändningen av Idol stämde allt för Rebecka Karlsson - som möttes av stående ovationer från en mållös jury.
- Du är fantastisk, magisk. Jag vet inte vad jag ska säga ens, säger Nikki Amini.

I måndags tvingades Rebecka Karlsson, 16, söka vård på sjukhus då hon plötsligt fick kraftiga magsmärtor. Efter två nätter utanför Idol-bubblan kom hon tillbaka till Idol-hotellet i onsdags med siktet på fredagsfinalen. 

LÄS MER: Rebecka akut till sjukhus

Men tätt inpå direktsändningen var återhämtningen inte fullständig. 

– Jag mår inte 100 procent bra men läkarna har sagt att så länge jag äter rätt och tar hand om mig själv kommer det inte vara något problem för mig att stå på scenen ikväll, sa Rebecka inför kvällens framträdande samtidigt som hon oroade sig för sitt magstöd. 

Men det fanns där. Och efter framträdandet fick hon stående ovationer från juryn, som blev mållös. 

-  Jag har varit runt världsdivor hela mitt liv. Jag har aldrig träffat någon som är så proffsig och har så mycket talang som du, säger Quincy Jones III. 

-  Det här säger väldigt mycket om dig som person, och hur hårt du är villig att kämpa för att uppnå din dröm. Du är fantastisk, magisk, säger Nikki Amini.

Och Fredrik Kempe fyllde i:

-  Vi ser det sista stora beviset på vilken potential du har, säger han och uppmanar publiken att applådera en gång till.  

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.