Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Rebecka tokhyllas efter sjukdomen: "Det finns inte ord"

Hon kämpade mot sjukdom.
Men i direktsändningen av Idol stämde allt för Rebecka Karlsson - som möttes av stående ovationer från en mållös jury.
- Du är fantastisk, magisk. Jag vet inte vad jag ska säga ens, säger Nikki Amini.

I måndags tvingades Rebecka Karlsson, 16, söka vård på sjukhus då hon plötsligt fick kraftiga magsmärtor. Efter två nätter utanför Idol-bubblan kom hon tillbaka till Idol-hotellet i onsdags med siktet på fredagsfinalen. 

LÄS MER: Rebecka akut till sjukhus

Men tätt inpå direktsändningen var återhämtningen inte fullständig. 

– Jag mår inte 100 procent bra men läkarna har sagt att så länge jag äter rätt och tar hand om mig själv kommer det inte vara något problem för mig att stå på scenen ikväll, sa Rebecka inför kvällens framträdande samtidigt som hon oroade sig för sitt magstöd. 

Men det fanns där. Och efter framträdandet fick hon stående ovationer från juryn, som blev mållös. 

-  Jag har varit runt världsdivor hela mitt liv. Jag har aldrig träffat någon som är så proffsig och har så mycket talang som du, säger Quincy Jones III. 

-  Det här säger väldigt mycket om dig som person, och hur hårt du är villig att kämpa för att uppnå din dröm. Du är fantastisk, magisk, säger Nikki Amini.

Och Fredrik Kempe fyllde i:

-  Vi ser det sista stora beviset på vilken potential du har, säger han och uppmanar publiken att applådera en gång till.  

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.