Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Nicole Touma utslagen ur Idol efter vass jurykritik

Nicole Touma fick hård kritik av juryn - och slogs ut.
Då passade hon på att skicka en passning tillbaka till jurymedlemmen Quincy Jones III.
- Jag vill bara hälsa att alla som kommit hit är värda att vara här, säger Nicole direkt efter beskedet.

Nicole Touma har stått kvar mot andra idoler tidigare. Men när åtta idoler skulle bli sju var hennes tid över. 

Och utslagningen följde efter en kväll då juryn varit stenhård mot bland annat Nicole. Quincy Jones III sa att hon inte förtjänade att vara kvar i tävlingen då hon låg så långt efter övriga, Nikki Amini fann i sin tur inte ens orden. Detta slog Nicole tillbaka mot direkt efter beskedet. 

- Jag är så stolt över mig själv, med de förutsättningar jag haft. Jag vill bara säga till Quincy att alla som kommit hit idag förtjänar att vara här, säger hon efter utslagningen. 

Hon fortsatte efter att ha fällt tårar tillsammans med de andra idolerna:

- Jag kommer sakna alla så mycket. Det här har betytt så mycket för mig, och att få dela det här med dem. Det har varit fantastiskt, säger hon.

- Jag kommer ta med mig... Jag hade en svacka med mina röstproblem men detta har hjälpt mig att disciplinera min röst ännu mer. 

SE MER: Nicoles mamma sågar Idol-juryn: Fruktansvärt!

Under programmet sa hon att hon såg det kritiserade framträdandet som sitt bästa, något hon stod fast vid i Idol Extra.

- Jag står fast vid det, absolut, säger Nicole. 

Men juryn fortsatte i sin tur stå på sig, efter att flera idoler kommenterat deras hårda krav under kvällen. 

- Det är dags att steppa upp, säger Fredrik Kempe i Idol Extra. 

- Man ska inte tro att det här är klart, man måste fortsätta kämpa, jobba och utmana sig själv, säger Nikki Amini.  

SE MER: Här är framträdandet som fällde Nicole Touma. 

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.