Torstenson petad: "Besviken"

Storskytten Linnea Torstenson petas från hemma-EM i handboll i december. Bukarest-proffset finns inte med i den trupp på 16 spelare som förbundskapten Henrik Signell presenterade i dag. Torstenson är däremot med som reserv.

- Hon var givetvis besviken. Jag uttryckte mig som att vi valt andra vi tror mer på. Det var ingen längre diskussion, men hon önskade oss lycka till, säger Signell.

Torstenson fick sitt genombrott i det senaste mästerkapet på hemmaplan, EM 2006, och har varit en ledande spelare i landslaget sedan dess. 33-åringen spelade OS i somras, men kom inte med i nye förbundskaptenen Signells första trupp tidigare i höst.

Fakta: EM-truppen

Målvakter: Johanna Bundsen, Sävehof, Filippa Idéhn, Team Esbjerg.

Vänstersex: Loui Sand, Sävehof, Olivia Mellegård, do.

Vänsternio: Jamina Roberts, Sävehof, Jenny Alm, Team Esbjerg, Johanna Westberg, Nykøbing Falster.

Mittnio: Isabella Gulldén, Bukarest, Carin Strömberg, Viborg.

Högernio: Sabina Jacobsen, Midtjylland, Ida Odén, Sävehof, Hanna Blomstrand, Lugi.

Mittsex: Linn Blohm, Midtjylland, Anna Lagerquist, Lugi.

Högersex: Nathalie Hagman, Nykøbing Falster, Emma Ekenman-Fernis, Sävehof.

Sveriges spelplatser i EM kan flyttas

Sverige är tänkt att spela sina matcher i Bilbao i Spanien och i Irlands huvudstad Dublin. Men nu rapporterar nyhetsbyrån AP att de städerna, samt matcherna på Hampden Park i Glasgow riskerar att tappa sina värdskap.

Match flyttades efter hot mot vaktmästare

Väsby i hockeyallsvenskan skulle ta emot Södertälje på hemmaplan i Renew Arena, men bara timmar innan stängdes hallen och matchen tvingades flytta till Södertälje. Detta efter att vaktmästare som arbetar i anläggningen blivit utsatta för bland annat hot och misshandel.

Isaks målsvit bruten mot Real Madrid

Alexander Isaks sex matcher lång målsvit i den spanska ligan bröts på tisdagskvällen. Isaks Real Sociedad spelade oavgjort borta mot Real Madrid.

Möt supervallaren bakom VM-succén

Jonna Sundling är något oväntat VM-drottning i Oberstdorf med två guld hittills. Bakom framgångarna finns supervallaren Perry Olsson.

Fiasko för Malmö – ute ur cupen

Malmö FF är utslaget ur svenska cupen. Regerande svenska mästaren förlorade måstematchen borta mot GAIS och står därmed på noll poäng med en match kvar av gruppspelet.

Önerud om cancern: "Som en dödsom"

För drygt ett år sedan drabbades Simon Önerud av hudcancer. Nu berättar HV71:s lagkapten för första gången om den tuffa perioden.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.