Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Renaida Braun utslagen mot vännen Jesper Petersson: "Ta min plats"

Hon mötte skarp kritik - och tvingades lämna Idol.
En rörd Renaida Braun ställde mot nära vännen Jesper då hon blev nästa idol att falla.
- Jag kommer sakna allt, säger Renaida.

Idolerna gav sig på tema Melodifestivalen och Så mycket bättre. Med blandat resultat. En av de som mötte vass kritik från juryn var Renaida Braun. Och i slutändan fick hon stå mot nära vännen Jesper.

- Det här känns inte alls bra, sa hon ensam kvar på scenen med Jesper och Pär. 

Och Jesper passade på att hylla sin motståndare. Men han skulle segra och klara sig från att hänga löst ännu en vecka. Renaida blev nästa idol att lämna tävlingen. 

- Jag kommer sakna alla, säger en rörd Renaida efter att ha sett sin tid i Idol 2016 spelas upp. 

SE MER: Renaida gör sin Melodifestivalen-låt och möts av vass kritik. 

Samtidigt stod hon fast vid att hon var nöjd med kvällen, och inte kunde gjort något annorlunda. 

- Nej, jag tror inte det. Jag är så nöjd med den här resan, jag kommer sakna allt och alla, säger Renaida som omfamnades av ledsna medtävlande i Idol Extra. 

Inte minst av Jesper Petersson, som själv ville ge bort sin plats till henn. 

- Jag borde ha åkt istället. Jag är så glad att vi fått träffas, det kommer bli så tråkigt för mig nu, säger han med tårarna rinnande. 

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.