Let's dance

Följ med när kända svenskar kastar sig ut på dansgolvet tillsammans med landets bästa tävlingsdansare. Varje vecka lär de sig nya danser samtidigt som de försöker imponera på den hårda juryn.

Tilde de Paula Eby ny programledare för Let's dance!

Två av Sveriges största och mest uppskattade programledare utgör den nya duon som ska leda succéprogrammet Let’s dance under våren 2017. Tilde de Paula Eby som i september vann Kristallen för Sveriges bästa kvinnliga programledare kommer att leda den tolfte säsongen tillsammans med folkkära David Hellenius.

– Det är en dröm att få bli en del av Let’s dance! Jag får följa ett gäng modiga människor på deras resa. Och så får jag jobba med David, som jag höll hårt i handen när vi klev in i tv-världen och som jag känner att jag kan hålla hårt i handen nu igen. Han är snabbtänkt, superskicklig, fruktansvärt rolig och jag längtar efter att hänga mer med honom, säger Tilde de Paula Eby.

I vår startar den tolfte säsongen av Let’s dance och efter en hel del skriverier och spekulationer om vem som ska axla rollen som den nya programledarpartnern till David Hellenius är valet nu klart. Det blir en av Sveriges starkast lysande stjärnor på tv-himlen som kliver in bredvid David. Tilde de Paula Eby har genom åren blivit en älskad personlighet hos den stora tv-publiken och bygger nu ut sitt imponerande renommé, med programmet som numera är synonymt med fredagsmys i de svenska hemmen.

-Jag vet att det fullkomligen kommer slå gnistor om den här urstarka duon, och vi på TV4 är så oerhört stolta och glada över att just David och Tilde kommer leda Let’s dance i vår. Extra glada är vi också å vår kära publiks vägnar. Tänk vilken start på helgen de kommer få när två av landets skickligaste, härligaste och mest omtyckta programledare bjuder upp tillsammans med alla våra deltagare och dansare varje fredagskväll, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent för Let’s dance.

David Hellenius har varit programledare för Let’s dance sedan programmets start 2006. Han ser mycket fram emot att jobba med Tilde igen.

– Jag jobbade med Tilde första gången för 20 år sedan. Sen dess har jag alltid beundrat hennes sätt att hantera sina olika programledarroller. Men framför allt är hon en nära vän som jag tycker väldigt mycket om, säger David Hellenius.

Journalisten Tilde de Paula Eby började på TV4 1997 och har under sin framgångsrika karriär arbetat med program som Fredagspuls, Spårlöst, Frivolt, Saknad, Nyhetsmorgon och flera direktsända tv-galor. På Nyhetsmorgon började hon 2002 och sedan 2012 leder hon Nyhetsmorgon måndag till onsdag tillsammans med Peter Jihde. 2012 gav hon också svenska folket bakfeber när Hela Sverige bakar hade premiär och gjorde stor succé i Sjuan. 2016 röstade tittarna fram Tilde till Bästa kvinnliga programledare på Kristallen-galan och hon har också tidigare belönats flerfaldigt av exempelvis Aftonbladets läsare för sina insatser i tv-branschen.

Skådespelaren och programledaren David Hellenius debuterade i TV4-rutan 1997 med Rallyplaneten och har sedan dess lett några av Sveriges största direktsända program såsom Idol, X-Factor, Sommarkrysset, Stadskampen och humorprogram som Hey Baberiba. Sedan 2010 leder David talkshowen Hellenius hörna. Han har dessutom en lång karriär som skådespelare med roller i filmer som Sommaren med Göran, En gång i Phuket, Micke och Veronica och tv-serier som Stockholm-Båstad och nu senast TV4:s humorsatsning Finaste familjen. David har röstats fram till Sveriges bästa manliga programledare hela tre gånger på Kristallen-galan. 

Detta är inte första gången David och Tilde leder underhållning tillsammans. De debuterade som programledarduo för snart tjugo år sedan i det direktsända ungdomsprogrammet Fredagspuls, som sändes mellan 1997-1998. Ungefär tio år senare, 2009, ledde David och Tilde kändisdjungeln. 

Let’s dance är den svenska versionen av BBC:s underhållningsserie Strictly come dancing, och är sedan många år tillbaka ett av världens största, mest framgångsrika programformat. Den svenska premiären ägde rum i TV4 2006 och programmet har från start varit en lägereld på fredagarna och samlat stora delar av det svenska folket. Let’s dance är belönat med Kristallen för Årets underhållningsprogram och produceras för närvarande i 42 länder. 

Petra Mede och David Lindgren blir nya programledare för Let’s Dance 2021

I 15 säsonger har Let’s Dance samlat Sverige framför glittrande underhållning fyllt av dansanta kända personer, en och annan oanad talang och spektakulära shownummer. Det populära programmet har skapat minnen för livet för både deltagare och tv-publik, och TV4 kan idag avslöja att det blir Petra Mede och David Lindgren som kliver in på dansgolvet som nya programledare inför den kommande säsongen.

John Lundvik vinner Let’s Dance 2020

Efter en sprakade och spännande final står John Lundvik som vinnare av Let’s Dance 2020.
- Wow jag vet inte vad jag ska säga, säger John Lundvik.

Det här dansar finalisterna på fredag

Nu är det inte långt kvar till finalen av Let’s Dance 2020 där det ska avgöras vem av Sussie Eriksson och John Lundvik som står som slutlig vinnare.

Finalvecka i Let’s Dance 2020

På fredag gör finalisterna John Lundvik och Sussie Eriksson upp om den eftertraktade glasskon. Tillbaka i studion är också säsongens deltagare som ska dansa varsin dans.